autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Mini chec cu afine

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, - 3 ouă, - 250 g zahăr brun, - 200 g unt, - 150 ml lapte, - 280 g făină, - 1/2 linguriţă praf de copt, - 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu, - 1 linguriţă extract de vanilie, - 200 g afine, - 1 plic glazură de migdale Dr Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă untul moale, se omogenizează apoi se adaugă extractul de vanilie şi jumătate din cantitatea de lapte, jumătate din cantitatea de făină amestecată în prealabil cu praf de copt şi bicarbonat. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule, apoi se adaugă restul de lapte şi albuşurile bătute spumă tare. Se încorporează uşor şi restul de făină. La sfârşit se adaugă afinele proaspete sau congelate. Aluatul obţinut se repartizează în tava specială unsă cu unt şi tapetată cu făină sau într-o tavă pentru chec sau prăjituri obişnuită.
Tava se pune în cuptorul încălzit la 190 grade C unde se lasă aproximativ 25 minute. Faceţi proba cu scobitoarea.
Calde încă, mini checurile se scot din tavă.
Glazura preparată conform indicaţiilor de pe pachet se toarnă, apoi se întinde peste fiecare bucată de mini chec rece. Se ornează cu boabe de afine şi frunze de mentă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec cu afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Rulada alba cu gem

Rulada alba cu gem

Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric,

9 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 16 noiembrie 2014

    Afinele proaspete trebuie date intai prin faina, altfel se lasa la fund. Afinele congelate trebuie intai lasate sa se decongeleze, se scurg apoi bine de zeama lasata, se usuca cu hartie absorbanta si se trec prin faina. Daca se pun congelate in aluat, se vor topi la copt si vor lasa zeama. Nu ar fi oare mai buna o glazura de vanilie sau de lamaie?

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2014

    buuun

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

    In ce fel arata!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 3 ouă
  • - 250 g zahăr brun
  • - 200 g unt
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g făină
  • - 1/2 linguriţă praf de copt
  • - 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • - 1 linguriţă extract de vanilie
  • - 200 g afine
  • - 1 plic glazură de migdale Dr Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

VIORICA (Chef de cuisine)

buuun

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura "Stella"