autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 350 g carne tocata porc (sau amestec vita cu porc), 1 ou crud, 2 linguri pesmet, 5-6 cartofi potriviti, 2-3 cepe, 1 ardei gras rosu, 5-6 catei de usturoi, 1 legatura marar si patrunjel, 1-2 inflorescente de marar (pentru decor), 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 150 ml ulei pentru prajit, 50 g masline negre, 1/2 dovlecel taiat pe lat, 4-5 linguri faina, 2-3 frunze de vita de vie, salata verde sau spanac, sare, piper, paprika, cimbru, pentru sosul picant:, 1 galbenus, 1 lingura mustar, 2 linguri smantana, 3 linguri otet, optional zeama de la 1/2 de lamaie, 30 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-un castronel, oul crud, pesmetul, verdeata tocata, cateva cubulete mici de ardei rosu, sare, piper, paprika si usturoiul dat pe razatoarea mica. Se omogenizeaza bine compozitia.
Cu mana uda sau putin unsa cu ulei se fac chiftelute cat mai mici (cat o maslina) si se pun pe un fund de lemn ud. Se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi se scot cu o spatula pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja intr-un litru de apa rece la foc mic cu capac, 20-25 minute. Se curata ceapa si se taie foarte fin pestisori, se pudreaza cu putina sare, se strange putin cu mana, se spala in apa rece, se stoarce putin si se pune intr-un castron.
Dupa ce s-au racorit putin cartofii, se curata de coaja si se taie in felii nu prea mari. Se adauga in castron peste ceapa.
Preparati sosul picant: amestecati intr-un castronel cu un tel sub forma de para galbenusul cu mustar, sare si piper, ulei, otet (optional zeama de lamaie) si la urma smantana. Omogenizati si adaugati 3-4 linguri din sos peste cartofi. Restul puneti-l intr-o sosiera.
In castronul cu cartofii adaugati cateva fasiute foarte subtiri de ardei rosu, putin patrunjel tocat nu prea marunt. o treime din chiftelute si maslinele (pastrati cateva pentru decor). Amestecati foarte usor ingredientele, eventual mai condimentati, daca este nevoie.
Jumatatea de dovlecel se curata de coaja, se scobeste bine si se decupeaza sub forma de floare de nufar cu ajutorul unui cutitas mic. Dovlecelul se pune apoi la fiert in apa rece cu sare cam 10 minute, la foc mic, sa nu se inmoaie prea tare. Scoateti-l usor din apa si asezati pe un platou pe cateva frunze de vita de vie, salata verde sau spanac.
Umpleti dovlecelul cu chiftelute si decorati-l cu fasiute de ardei rosu si inflorescentele de marar. Asezati pe platou salata cu chiftelute si cartofi, decorati cu cateva masline, felii de lamaie, frunze de marar si patrunjel si asezati de jur imprejur restul chiftelutelor. Serviti cu sosul picant.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-chiftelute cu salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulouri cu sunca si salata verde

Rulouri cu sunca si salata verde

Se preseaza painea pana devine subtire.Se unge mai intai cu maioneza ,apoi se adauga feliile de sunca

13 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Frigarui

Frigarui

Am pus carnea in apa amestecata cu vin rosu ,sare ,piper, dafin... Intre timp am curatat si taiat

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O reteta super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Ca de obicei,iar am inavatat ceva nou...si eu care ma chinuiam cu fiecare parjoluta in parte...de acum sper sa economisesc timp la "tavalitul" parjolutelor prin faina.Felicitari pt reteta si bineinteles pt prezentare...*****!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Mmm... Mi-ai facut o pofta...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Da, Carmen, au fost foarte bune chiftelutele.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Mmmm,cred ca este un deliciu.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Pupici.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Foarte bune.

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O reteta minunata, Doina. Felicitari. Arata extraordinar, cred ca e foarte gustoasa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. Sa stii ca ideea de a da chiftelutele prin faina mi-a venit atunci. Am filmat de doua ori. Prima data le-am dat "normal" dar lua prea mult timp.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Multumesc pentru ideea de a da chiftelutele prin faina.Este mai usor.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 350 g carne tocata porc (sau amestec vita cu porc)
  • 1 ou crud
  • 2 linguri pesmet
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1-2 inflorescente de marar (pentru decor)
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 150 ml ulei pentru prajit
  • 50 g masline negre
  • 1/2 dovlecel taiat pe lat
  • 4-5 linguri faina
  • 2-3 frunze de vita de vie
  • salata verde sau spanac
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • pentru sosul picant:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • optional zeama de la 1/2 de lamaie
  • 30 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnaciori in aluat