Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 350 g carne tocata porc (sau amestec vita cu porc)
  • 1 ou crud
  • 2 linguri pesmet
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1-2 inflorescente de marar (pentru decor)
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 150 ml ulei pentru prajit
  • 50 g masline negre
  • 1/2 dovlecel taiat pe lat
  • 4-5 linguri faina
  • 2-3 frunze de vita de vie, salata verde sau spanac
  • sare, piper, paprika, cimbru
  • pentru sosul picant:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • optional zeama de la 1/2 de lamaie
  • 30 ml ulei

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-un castronel, oul crud, pesmetul, verdeata tocata, cateva cubulete mici de ardei rosu, sare, piper, paprika si usturoiul dat pe razatoarea mica. Se omogenizeaza bine compozitia.

Cu mana uda sau putin unsa cu ulei se fac chiftelute cat mai mici (cat o maslina) si se pun pe un fund de lemn ud. Se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi se scot cu o spatula pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja intr-un litru de apa rece la foc mic cu capac, 20-25 minute. Se curata ceapa si se taie foarte fin pestisori, se pudreaza cu putina sare, se strange putin cu mana, se spala in apa rece, se stoarce putin si se pune intr-un castron.

Dupa ce s-au racorit putin cartofii, se curata de coaja si se taie in felii nu prea mari. Se adauga in castron peste ceapa.

Preparati sosul picant: amestecati intr-un castronel cu un tel sub forma de para galbenusul cu mustar, sare si piper, ulei, otet (optional zeama de lamaie) si la urma smantana. Omogenizati si adaugati 3-4 linguri din sos peste cartofi. Restul puneti-l intr-o sosiera.

In castronul cu cartofii adaugati cateva fasiute foarte subtiri de ardei rosu, putin patrunjel tocat nu prea marunt. o treime din chiftelute si maslinele (pastrati cateva pentru decor). Amestecati foarte usor ingredientele, eventual mai condimentati, daca este nevoie.

Jumatatea de dovlecel se curata de coaja, se scobeste bine si se decupeaza sub forma de floare de nufar cu ajutorul unui cutitas mic. Dovlecelul se pune apoi la fiert in apa rece cu sare cam 10 minute, la foc mic, sa nu se inmoaie prea tare. Scoateti-l usor din apa si asezati pe un platou pe cateva frunze de vita de vie, salata verde sau spanac.

Umpleti dovlecelul cu chiftelute si decorati-l cu fasiute de ardei rosu si inflorescentele de marar. Asezati pe platou salata cu chiftelute si cartofi, decorati cu cateva masline, felii de lamaie, frunze de marar si patrunjel si asezati de jur imprejur restul chiftelutelor. Serviti cu sosul picant.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor