autor:

Camelia

» » Dulciuri diverse

Mini cupcakes

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2016

Ingrediente
240 g faina, 150 g zahar, 3 oua, 1 lingurita zahar vanilat, 150 g unt la temperatura camerei, 1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura esenta de vanilie, Crema:, 250 g mascarpone, 3 linguri de frisca, 2 plicuri zahar vanilat sau zahar pudra, colorant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Adaugam ouale. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam esenta de vanilie si omogenizam bine. Adaugam cate 1 lingura de faina si mixam. Asa procedam pana terminam faina. Intr-o tava de briose punem mini hartiutele de copt. Punem cate 1 lingurita si jumatate de aluat. Introducem tava in cuptorul preincalzim si lasam la temperatura medie timp de 15-20 de minute. Prima data am vrut sa folosesc si lapte dar pe parcurs nu am mai pus.

Crema:

Amestecam crema de mascarpone cu 3 linguri de frisca si 2 plicuri de zahar vanilat. Eu am pus si picaturi de ciocolata. Lasam la frigider crema pana se racesc briosele iar apoi le ornam. Nu mi-a ajuns crema pentru toate briosele. Eu am folosit si frisca pentru ornat. Daca doriti sa ornati toate briosele cu crema de mascarpone, folositi 500 gr de mascarpone.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cupcakes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cupcakes (mini-tortulete)

Cupcakes (mini-tortulete)

Aluat: Se sparg ouale si se bat usor cu furculita. Peste, se pun restul ingredientelor si se amesteca

10 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Mini cupcakes cu faina de malai si stafide

Mini cupcakes cu faina de malai si stafide

De ceva timp studiez retete cu continut redus de gluten. Asta, dupa ce un prieten (medic) mi-a trimis

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 240 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat sau zahar pudra
  • colorant

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Shaorma

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Servetele cu vin