autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Mini pizza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
- Un cub drojdie proaspata, - 500 g faina, - 5 linguri ulei masline, - 1 lingurita sare, - 250 ml apa calduta(cu lapte e mai buna), - 1 lingurita zahar, - Sos de pizza, ciuperci, cascaval, sunculita

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

52 voturi

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in apa/laptele caldut ,dupa care se amesteca cu restul ingredientelor.
Totul se framinta bine si se poate intinde ,rula ,umple.... imedinat,dupa care se introduce in cuptorul incins la 220°C .pentru circa 15-20 min.
Intinde-ti aluatul cu o grosime de cca. 1/2 cm.,pune-ti sosul de rosii sau/si ce doriti voi deasupra( ciuperci, cascaval, sunca)rulati precum rulada ,dupa care cu cutitul sau cu un fir de ata ,taiati rondele de cca. 2-3 cm de groase,precum mamaliga.
Asezati rondelele de pizza pe tava,iar cu mina presati putin fiecare rondea.
Unge-ti cu lapte,ou batul,apa ....si da-ti la copt.
Cind sint rumene frumoase deasupra se scot si cine doreste poate sa unga fiecare pizza ,cu ulei amestecat cu usturoi presat.
Daca aveti timp si doriti ca pizzele sa fie si mai pufoase,dupa ce le puneti in tava,lasati-le la dospit inca 20-30 min,dupa aceea coaceti-le.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Mini pizza

Mini pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati

0 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Mini Pizza

Mini Pizza

Puneti feliile de paine la prajit (in prajitorul de paine). Apoi, imediat dupa ce le scoateti din

4 voturi    1 comentariu
15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Miry30 (Maestru bucatar):

    Foarte buna reteta! Foarte usoara si rapida!

  • Fara foto

    lumif9 (Chef de cuisine):

    Mini pizza cu carnati de casa si mini pizza cu ton si capere. A iesit perfect! Merci pt reteta. Lumi

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Ce faine! Fac si eu dar cu aluat foietaj.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Mmm... Delicioasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte frumoase toate fotografiile, cred ca e foarte gustoasa.

    • Fara foto

      Simos (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Am incercat si eu o data, dar am pus prea mult sos, a curs si s-a prins de hartie ... ingrozitor. Dar ii mai dau retetei o sansa si mai incerc o data ... Prea delicioase par aceste mini pizze :)

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Este o reteta foarte buna si care la mine a avut succes; stiti ce am mai facut? Am folosit de citeva ori aluat frantuzesc e buna si asa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Asa le fac si eu.

    • Fara foto

      danutzii2 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Am si eu reteta este foarte buna!! Noi o facem foarte des!

    • Oana_80

      Oana_80 (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Foarte buna. Am incercat si eu. Ca si aspect nu prea mi-au iesit, dar mi-au iesit foarte gustoase.

    • Yannuka

      Yannuka (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      O reteta usoara si foarte gustoasa.Va sfatuiesc sa o incercati cu incredere!

    • Albandra

      Albandra (Chef de cuisine) , 15 martie 2009

      Delicioase si aspectuoase! Eu dupa ce le-am asezat in tava am ras cascaval deasupra. S-au mancat ca painea calda la noi in familie!

    • Albandra

      Albandra (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      Ce idee minunata. Am sa probez si eu reteta ca trebuie sa fie foarte buna! Multumesc pentru idee!

    • Fara foto

      ANCA DOROBANTU (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2008

      Mi-au iesit foarte bune. Aveti grija daca puneti cascaval in compozitie sa nu se lipeasca de tava.Mai bine ungeti tava cu unt sau altceva.In rest totul e ok.

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      desteapta ideea cu ata,arata foarte apetisant

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 28 iunie 2008

      foarte bune si de efect:)...eu am inlocuit sunculita cu pieptul de pui

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

52 voturi

Ingrediente

  • - Un cub drojdie proaspata
  • - 500 g faina
  • - 5 linguri ulei masline
  • - 1 lingurita sare
  • - 250 ml apa calduta(cu lapte e mai buna)
  • - 1 lingurita zahar
  • - Sos de pizza
  • ciuperci
  • cascaval
  • sunculita

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce faine! Fac si eu dar cu aluat foietaj.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu somon