autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Mini placinte cu varza murata

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
500 grame faina, 1/3 cub drojdie, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare, 1/2 cana ulei, Un castron cu varza murata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Umplutura
Varza se spala si se stoarce.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie cu capac in care se pune varza la calit. Se amesteca din cand in cand si se opreste cand incepe sa fie rumenita.

Modelare
Se intinde o foaie de aluat mare si se taie patrate.
In mijlocul fiecarui patrat se adauga o lingura de varza calita. Se prinde de fiecare colt si se aduce in mijloc, si colturile rezultate la fel.

Se pun intr-o tava si se dau la cuptorul incalzit aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini placinte cu varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte (ca la nord)

Placinte (ca la nord)

Framintam pina se face aluatul (ca la piine) apoi lasam pe 20 min sa se odihneasca si le proportionam

14 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu legume si sunca

Tarta cu legume si sunca

Se caleste 10min mazarea cu morcov, se adauga sunca taiata cubulete apoi branza feta, busuioc, piperul.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Pot sa ti spun ca sunt delicioase si eu o fac si se mananca si reci si calde

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte bune si aratoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana ulei
  • Un castron cu varza murata.

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

anca (Chef de cuisine)

Pot sa ti spun ca sunt delicioase si eu o fac si se mananca si reci si calde

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Ftir maa sabanekh