autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Mini placinte cu varza murata

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
500 grame faina, 1/3 cub drojdie, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare, 1/2 cana ulei, Un castron cu varza murata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Umplutura
Varza se spala si se stoarce.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie cu capac in care se pune varza la calit. Se amesteca din cand in cand si se opreste cand incepe sa fie rumenita.

Modelare
Se intinde o foaie de aluat mare si se taie patrate.
In mijlocul fiecarui patrat se adauga o lingura de varza calita. Se prinde de fiecare colt si se aduce in mijloc, si colturile rezultate la fel.

Se pun intr-o tava si se dau la cuptorul incalzit aproximativ 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini placinte cu varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Pentru aluat amestecam branza cu laptele, uleiul si sarea si apoi adaugam faina amestecata in prealabil

13 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Pot sa ti spun ca sunt delicioase si eu o fac si se mananca si reci si calde

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte bune si aratoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana ulei
  • Un castron cu varza murata.

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

anca (Chef de cuisine)

Pot sa ti spun ca sunt delicioase si eu o fac si se mananca si reci si calde

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Taietei de casa