autor:

Cristina_Vintu

» » Aluaturi si Foietaje

Mini scones cu stafide

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
2 cups faina (400gr), 100 gr unt rece, 2 linguri zahar, o lingurita praf copt, un virf lingurita bicarbonat de sodiu, o cescuta cu stafide, 1 ou, 140 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru ca maine merg in vizita la o prietena ce are 3 baietei mici si draguti, m-am gindit sa le fac o frumoasa surpriza ducindu-le citeva mini scones cu stafide. Ai iubesc pe acesti prichindei si ori de cite ori le duc cite ceva primesc atita bucurie din partea lor incit imi umplu sufletul de fericire pentru toata saptămina...:) Dar hai sa vedeti ce usor si repede se fac frumusetile astea...



Se cerne faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga untul si cu ajutorul unei ustensile speciale pentru aluaturi framintati, ori daca nu aveti, framintati cu mina pina se incorporeaza untul, ca in imagine, apoi adaugati stafidele dupa care oul mixat cu laptele in prealabil si framintati aluatul pina se leaga ingredientele (ideea e sa atingeti aluatul cit mai putin posibil).



Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti cu mina o foaie groasa de 5-6 cm, după care taiati rondele cu ajutorul unei forme ori cu gura la un pahar. Eu am ales de data asta sa folosesc o forma foarte mica, pentru ca cei mici au intre 2-6 ani....deci trebuie sa fie pe masura lor, ca sa zic asa..:)



Dati la cuptor pentru maxim 5-6 minute la 200'C in cuptorul incins in prealabil.



Sunt absolut senzationale cu un pic de unt si o lingurita de dulceata, alaturi de o cescuta cu laptic cald.



Spor, dragii mei si ginduri bune :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini scones cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cups faina (400gr)
  • 100 gr unt rece
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita praf copt
  • un virf lingurita bicarbonat de sodiu
  • o cescuta cu stafide
  • 1 ou
  • 140 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz