autor:

Cristina_Vintu

» » Aluaturi si Foietaje

Mini scones cu stafide

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
2 cups faina (400gr), 100 gr unt rece, 2 linguri zahar, o lingurita praf copt, un virf lingurita bicarbonat de sodiu, o cescuta cu stafide, 1 ou, 140 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru ca maine merg in vizita la o prietena ce are 3 baietei mici si draguti, m-am gindit sa le fac o frumoasa surpriza ducindu-le citeva mini scones cu stafide. Ai iubesc pe acesti prichindei si ori de cite ori le duc cite ceva primesc atita bucurie din partea lor incit imi umplu sufletul de fericire pentru toata saptămina...:) Dar hai sa vedeti ce usor si repede se fac frumusetile astea...



Se cerne faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se adauga untul si cu ajutorul unei ustensile speciale pentru aluaturi framintati, ori daca nu aveti, framintati cu mina pina se incorporeaza untul, ca in imagine, apoi adaugati stafidele dupa care oul mixat cu laptele in prealabil si framintati aluatul pina se leaga ingredientele (ideea e sa atingeti aluatul cit mai putin posibil).



Pudrati blatul de lucru cu faina si intindeti cu mina o foaie groasa de 5-6 cm, după care taiati rondele cu ajutorul unei forme ori cu gura la un pahar. Eu am ales de data asta sa folosesc o forma foarte mica, pentru ca cei mici au intre 2-6 ani....deci trebuie sa fie pe masura lor, ca sa zic asa..:)



Dati la cuptor pentru maxim 5-6 minute la 200'C in cuptorul incins in prealabil.



Sunt absolut senzationale cu un pic de unt si o lingurita de dulceata, alaturi de o cescuta cu laptic cald.



Spor, dragii mei si ginduri bune :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini scones cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Scones cu capșuni (fara gluten)

Scones cu capșuni (fara gluten)

Pentru ca astazi am avut oaspeti de seama, se cerea sa fac ceva bun, sa servim alaturi de ceșcuța

1 vot    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Savarina

Savarina

Incalzim foarte putin laptele si amestecam cu drojdia, adaugam ouale, sarea si zaharul, batem in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cups faina (400gr)
  • 100 gr unt rece
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita praf copt
  • un virf lingurita bicarbonat de sodiu
  • o cescuta cu stafide
  • 1 ou
  • 140 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Bulgari de paine cu telemea