autor:

dana nazare

» » Dulciuri diverse

Mini-tarte cu cirese

Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana nazare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru aluat, 230 gr unt rece, 350 gr faina, o lingura zahar, o lingurita sare, 1 esenta vanilie, 60 ml apa rece, , 1 borcan dulceata de cirese

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata ca un pesmet. Se adauga esenta de vanilie si apa rece lingura, cu ligura. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. L-am invelit in folie de aluminiu si l-am dat la rece 1 ora.
2/3 din aluat l-am intins pe masa de lucru. Am uns cu margarina si am tapat cu faina forme de minitarte am decupat cercuri de aluat si le-am presat in forme, am intepat cu furculita aluatul si am umplut formele cu dulceata de cirese (de mine preparata). Din restul aluatului am taiat fasii pe care le-am aranjat ca si capac.
Am lasat in cuptor la 180 de grade pana s-a rumenit aluatul. Le-am lasat la racit, le-am scos si forme si.......unde sunt tartele? Cei doi copii ai mei ma intrebau cand iese din cuptor urmatoarea serie de tarte?
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere grizate

Tarta cu pere grizate

Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 230 gr unt rece
  • 350 gr faina
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare
  • 1 esenta vanilie
  • 60 ml apa rece
  • 1 borcan dulceata de cirese

Raporteaza reteta

Retete
de dana nazare
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si lamaie

Prajitura cu mac, branza si lamaie

Se bat spuma cu un praf de sare 4 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar si se mixeaza pana devine

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Spuma de zmeura