Mini tortulete raw cu menta si ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Mini tortulete raw cu menta si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g curmale fara samburi
  • 100 g nuci
  • 1 lingurita indulcitor Green Sugar pe baza de Stevia
  • 1 lingurita cacao alcalinizata
  • 1 lingurita unt de cacao
  • Pentru crema de menta:
  • 120 g caju inmuiat in apa peste noapte
  • 60 g seminte de dovleac
  • menta proaspata
  • 2 linguri ulei de cocos bio
  • 2 linguri indulcitor natural Green Sugar din extact de Stevia
  • Pentru decor:
  • 30 g cacao
  • 30 g unt cacao
  • 3 lingurite stevia

Mod de preparare

Preparare blat:

Intr-un robot cu lama S se maruntesc nucile, curmalele pana devin faina. Se adauga cacao, untul de cacao topit la 40 grade, indulcitorul si se continua procesarea pana cand se obtine un amestec usor lipicios. Se aseaza amestecul obtinut in formele de inox si se dau la frigider.

Intre timp se prepara crema de menta. Caju-ul si semintele de dovleac se pun la inmuiat peste noapte. Se scurg din apa, se clatesc de mai multe ori in apa rece apoi se proceseaza in robot. Se adauga frunzele de menta proaspata, uleiul de cocos si se continua procesarea. Se pune si indulcitorul natural pe baza de Stevia amestecand usor. Crema obtinuta se adauga peste blat si se da la congelator.

Preparare ciocolata pentru decor:

Cacaua se amesteca cu stevia, apoi se adauga untul de cacao topit si se amesteca. Se toarna glazura obtinuta peste mini tortulete se decoreaza cu ciocolata raw rasa si funze de menta.

Reteta pregatita de Simona, @simonapatras.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor