autor:

Cristina_Vintu

» » Aluaturi si Foietaje

Mini trandafirași

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
un pachet foietaj, 3 mere, 4 linguri zahar, un varf linguriță scorțișoară, zeama de la o jumătate de lămaie și un gălbenuș

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Mare succes cu acest minunat desert pe care il fac atunci cind ai mei băieți mă innebunesc că vor ceva dulce și eu imi doresc să fug repede din bucătărie...) dadaa..ați prins ideea ..se fac fff repede și cu un efort minim...



In primul rind, dăm drumul la cuptor la 180”C să aibă timp să se incinga. Tăiem merele in două și apoi fiecare jumatate o tăiem felii fff subțiri pe care le punem intr-o crăticioară cu zaharul, scorțișoara și zeama de lămaie la foc mic doar pina se topeste zaharul si merele s-au inmuiat un pic. Apoi, tăiem foietajul in fașii lungi (pe lățimea aluatului dacă e in formă dreptunghiulară) și pe fiecare fașie punem felii de mere suprapuse un pic una peste alta. Rulăm fiecare fașie si formăm trandafirașii pe care ii așezăm in tava de cuptor pe care am pus in prealabil hartie de copt. Ungem fiecare trandafiraș cu galbenușul batut, pentru culoare și dăm la cuptor pentru aprox 30”. Pentru că nu toate cuptoarele lucrează la fel vă sfătuiesc să urmăriți ca foietașul sa fie copt și un pic auriu la culoare.



Spor la prajiturit și o zi cu soare in suflet vă doresc! :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini trandafirași" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Elena Ligia Udrea , 31 mai 2014

    Sunt minunati acesti trandafiri ,felicitari !

  • Iuliana Balasa , 15 decembrie 2013

    pe langa aspect ,sunt convinsa ca si gustul este fin .

  • Marieta Pall , 14 decembrie 2013

    Super si arata minunat cucereste musafirii.

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      ies 12-14 bucati, depinde cit de late tai fasiile de aluat..:)

    • Blidaru Diana , 20 noiembrie 2013

      cate bucati ies dintr-un pachet de foietaj?

    • Czompa Nadia , 13 noiembrie 2013

      Ingenioasa reteta

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      mersi Valentina de aprecieri :*

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      delicios...

    • Stoica Maria , 08 noiembrie 2013

      super ,eu am facut cu salam

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • un pachet foietaj
  • 3 mere
  • 4 linguri zahar
  • un varf linguriță scorțișoară
  • zeama de la o jumătate de lămaie și un gălbenuș

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

11 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

ies 12-14 bucati, depinde cit de late tai fasiile de aluat..:)

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza