Ingrediente
un pachet foietaj, 3 mere, 4 linguri zahar, un varf linguriță scorțișoară, zeama de la o jumătate de lămaie și un gălbenuș
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
19 voturi
Mod de preparare
In primul rind, dăm drumul la cuptor la 180”C să aibă timp să se incinga. Tăiem merele in două și apoi fiecare jumatate o tăiem felii fff subțiri pe care le punem intr-o crăticioară cu zaharul, scorțișoara și zeama de lămaie la foc mic doar pina se topeste zaharul si merele s-au inmuiat un pic. Apoi, tăiem foietajul in fașii lungi (pe lățimea aluatului dacă e in formă dreptunghiulară) și pe fiecare fașie punem felii de mere suprapuse un pic una peste alta. Rulăm fiecare fașie si formăm trandafirașii pe care ii așezăm in tava de cuptor pe care am pus in prealabil hartie de copt. Ungem fiecare trandafiraș cu galbenușul batut, pentru culoare și dăm la cuptor pentru aprox 30”. Pentru că nu toate cuptoarele lucrează la fel vă sfătuiesc să urmăriți ca foietașul sa fie copt și un pic auriu la culoare.
Spor la prajiturit și o zi cu soare in suflet vă doresc! :*
Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013
ies 12-14 bucati, depinde cit de late tai fasiile de aluat..:)
Blidaru Diana , 20 noiembrie 2013
cate bucati ies dintr-un pachet de foietaj?
Czompa Nadia , 13 noiembrie 2013
Ingenioasa reteta
Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013
mersi Valentina de aprecieri :*
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013
delicios...
Stoica Maria , 08 noiembrie 2013
super ,eu am facut cu salam