- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină;
- Separăm albusurule de gălbenușuri;
- Batem gălbenușurile cu sarea, iar albușurile spumă;
- Adăugăm peste gălbenușuri laptele și uleiul, și omogenizăm, apoi începem să îngroșam compoziția cu ingredientele uscate, amestecate anterior;
- După ce le încorporăm, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă, de jos în sus, până avem o compoziție omogenă;
- Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu ulei, după care luăm suprusul cu un șervețel;
- Folosind polonicul, turnăm în tigaie o cantitate mică de aluat, pentru că își va mari volumul, și lăsăm să se coacă, fără a le atinge;
- Când începe să facă primele bule de aer, este timpul să întoarcem clătita;
- Facem un mini tort din clătite, lipite cu miere;
- Decorăm cu fructe, după bunul plac.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii