Ingrediente
pentru blat:, 200 gr biscuiti obisnuiti, 60 gr unt, 60 gr ciocolata neagra (70% cacao), pentru crema:, 180 gr ciocolata neagra (70% cacao), 180 gr unt, 4 oua, 90 gr zahar tos, 90 gr zahar brun, 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa), , pentru topping:, 100 ml frisca, 3 linguri zahar pudra, ciocolata rasa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 5 min
51 voturi
Mod de preparare
Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.
Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.
Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.
Apoi puneti deasupra toppingul ..adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.
Pofta buna!
Mirela Popa , 22 octombrie 2014
bun, bun.....incercati-o nu o sa va para rau!
Vincze Iren Ingrid , 15 decembrie 2013
Arata f bine sigur o sa incerc si eu
Dorina Georgescu , 17 octombrie 2013
prajitura arata bine bine si e destul de usoara am preparat-o si este fff gustoasa.sa o incercati si voi.
Dan Marius Nicolae , 18 septembrie 2013
Foarte, foarte buuuuunnnnn.....
Any Bobo , 15 septembrie 2013
vreau si io
Daniela Sidon , 15 septembrie 2013
arata fb am luat reteta o sa o incerc
Adina Ionescu , 14 septembrie 2013
Prajiturica buna
Brandusa Martinovici , 14 septembrie 2013
buna prajitura o so incerc
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013
cum nu am specificat cati biscuiti? scrie la ingrediente: 200 gr
Cris (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013
Cu siguranta e un tort foarte bun. Daca mai pui si putina inghetata alaturi si cateva bucatele de fructe proaspete (de exemplu capsuni) e nemaipomenit!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013
Aratoasa si gustoasa ! O salvez si eu...multumesc !
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011
acum am modificat reteta, adaugand si cantitatile omise. sper sa apara si in reteta. scuzeeee....
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011
Ellia, multumesc frumos. Nu stiu cum de am omis asa ceva. pentru blat: 200 gr biscuiti obisnuiti 60 gr unt 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
constanta proca (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011
Cred ca este o bunatate!
Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011
Ce super arata!
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011
arata da...dar e demential de buna...merita incercat, parol! multumesc marian
mia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2011
Arata superrrr....felicitari salvat*****
Marian (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2011
arata intr-un mare fel! felicitari! cred ca are un gust deosebit!