autor:

Alice Ciobanu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Mississippi mud pie

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Ingrediente
pentru blat:, 200 gr biscuiti obisnuiti, 60 gr unt, 60 gr ciocolata neagra (70% cacao), pentru crema:, 180 gr ciocolata neagra (70% cacao), 180 gr unt, 4 oua, 90 gr zahar tos, 90 gr zahar brun, 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa), , pentru topping:, 100 ml frisca, 3 linguri zahar pudra, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

51 voturi

Mod de preparare

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.

Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.

Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.

Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.

Apoi puneti deasupra toppingul ..adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mississippi mud pie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana Despa

    Adriana Despa (Maestru bucatar):

    Foarte buna, nu e greu de preparat!

  • Ellia

    Ellia (Maestru bucatar):

    nu ai specificat nimic de biscuiti, cat ai folosit tu?

  • 21 comentarii

  • Gabi , 31 decembrie 2020

    Foarte buna si usor de facut. E prajitura preferata a fiicei mele!

  • Angelica , 24 decembrie 2018

    Nemaipomenit de bun!

  • Delia , 29 august 2016

    cei mai potriviti biscuiti sunt la Lidl Tastino cu ciocolata pe o parte ....au un gust aparte...numai cu ei fac prajitura

    • Mirela Popa , 22 octombrie 2014

      bun, bun.....incercati-o nu o sa va para rau!

    • Vincze Iren Ingrid , 15 decembrie 2013

      Arata f bine sigur o sa incerc si eu

    • Dorina Georgescu , 17 octombrie 2013

      prajitura arata bine bine si e destul de usoara am preparat-o si este fff gustoasa.sa o incercati si voi.

    • Dan Marius Nicolae , 18 septembrie 2013

      Foarte, foarte buuuuunnnnn.....

    • Any Bobo , 15 septembrie 2013

      vreau si io

    • Daniela Sidon , 15 septembrie 2013

      arata fb am luat reteta o sa o incerc

    • Adina Ionescu , 14 septembrie 2013

      Prajiturica buna

    • Brandusa Martinovici , 14 septembrie 2013

      buna prajitura o so incerc

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      cum nu am specificat cati biscuiti? scrie la ingrediente: 200 gr

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Cu siguranta e un tort foarte bun. Daca mai pui si putina inghetata alaturi si cateva bucatele de fructe proaspete (de exemplu capsuni) e nemaipomenit!

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Aratoasa si gustoasa ! O salvez si eu...multumesc !

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      acum am modificat reteta, adaugand si cantitatile omise. sper sa apara si in reteta. scuzeeee....

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      Ellia, multumesc frumos. Nu stiu cum de am omis asa ceva. pentru blat: 200 gr biscuiti obisnuiti 60 gr unt 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Cred ca este o bunatate!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Ce super arata!

    • Alice Ciobanu

      Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      arata da...dar e demential de buna...merita incercat, parol! multumesc marian

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2011

      Arata superrrr....felicitari salvat*****

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2011

      arata intr-un mare fel! felicitari! cred ca are un gust deosebit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

51 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 gr biscuiti obisnuiti
  • 60 gr unt
  • 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • pentru crema:
  • 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 180 gr unt
  • 4 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 90 gr zahar brun
  • 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
  • pentru topping:
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

14 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Gabi

Foarte buna si usor de facut. E prajitura preferata a fiicei mele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe