autor:

Piri Piri e Canela
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 18 iunie 2011

Ingrediente
250 gr. ciuperci, 250 gr. rosii cherry, 1 ardei portocaliu mic, ulei de mãsline, unt sau cremã culinarã, sare, piper, 3-4 cãtei de usturoi, chives si pãtrunjel proaspãt sau busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Acest mix îl putem servi ca fel principal vegetarian, garniturã sau ca apertiv pe pâine prãjitã.


1) Spalã legumele ; ciupercile si rosiile se taie pe mijloc, iar ardeiul felii.

2)Se pun la cãlit în putin ulei de mãsline.
Adaugã usturoiul feliat sau tocat si condimenteazã.
Lasã sã scada apa lãsatã de legume si sã se prãjeascã.
Înainte de a lua de pe foc, pune verdeata tocatã si serveste.
Am decorat cu Manjerona, plantã aromaticã din familia busuiocului.

Manjerona

În perioada 13-24 iunie în special în Lisabona au loc festivalurile populare de São João si Santo António, si in restul tãri dar nu asa mare ca la ei.
Festivaluri asociate cu manjerona, se vinde foarte mult aceastã plantã în ghiveci în acestã perioada, pot sã zic cam cum se vinde floarea Crãciunita de Crãciun.
Ca traditie popularã bãieti oferã manjerona iubitelor.

www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mix de ciuperci cu sos de smantana

Mix de ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile se spala si se taie in 4, apoi se pun intr-o tigaie si se lasa pe foc sa fiarba in sucul

14 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mira (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o, dar am folosit ciuperci brune si nu a iesit atat de stralucitoare - dar gustul a fost minunat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    E foarte apetisant

  • 4 comentarii

  • Ilin Sandina , 07 martie 2014

    ce faci cu untul?

  • Nuti Elena , 22 noiembrie 2013

    mmm......f bun...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    Mã bucur cã va plãcut:)

    • mira (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      o mancare buna si frumoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. ciuperci
  • 250 gr. rosii cherry
  • 1 ardei portocaliu mic
  • ulei de mãsline
  • unt sau cremã culinarã
  • sare
  • piper
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • chives si pãtrunjel proaspãt sau busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Mã bucur cã va plãcut:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana