autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
o pulpa de curcan, 3 pulpe de pui, 10 cm ghimbir proaspat, zeama de la o lamaie, 1 ardei iute, 1 ardei kapia, 1 caciulie usturoi, 3 linguri sos de soia, 200 ml vin alb, sare, piper negru Kotany, 2 morcovi, 2 dovlecei, 100 g fasole verde, 1 ceapa rosie, 8 ciuperci proaspete, 50 g unt, cateva fire patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.
Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat.
In aceasta marinada punem carnea pentru cat mai multe ore, de preferat de seara pina dimineata.Tinem marinada acoperita la rece.
A doua zi , curatam morcovii si ii taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem julien.Dovleceii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele.Curatam si ciupercitele, coditele de asemenea.
Intr-o tava punem un rand de rondele de morcovi, ceapa julien, 1/2 din fasolea verde , dovleceii , apoi pulpele scoase din marinada.
Acoperim cu fasolea verde ramasa , 1/2 din ardeiul kapia ramas si deasupra punem ciupercile curatate si coditele acestora. In fiecare ciupercuta punem usturoi presat, patrunjel verde si putin unt.
Deasupra presaram sare si piper, turnam zeama ramasa de la marinada si o cana cu supa de carne.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate pina se coc pulpele. Din cand in cand scoatem tava si pulverizam deasupra ulei si sos din tava.
Cand pulpele sunt frumos rumenite si intra furculita foarte usor in ele , sunt gata.
Servim pulpele alaturi de ciuperci si de legumele coapte.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/03/mix-de-friptura-de-pasare-cu-ghimbir-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Curatam cartofii de coaja si-i punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem carnea tocata

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci champignon al dente

Ciuperci champignon al dente

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 01 martie 2014

    ce bunatate!!si ce idee buna sa combini ciupercile cu carnea!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
diana

diana (Chef de cuisine)

ce bunatate!!si ce idee buna sa combini ciupercile cu carnea!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida cu ciuperci la cuptor