autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
o pulpa de curcan, 3 pulpe de pui, 10 cm ghimbir proaspat, zeama de la o lamaie, 1 ardei iute, 1 ardei kapia, 1 caciulie usturoi, 3 linguri sos de soia, 200 ml vin alb, sare, piper negru Kotany, 2 morcovi, 2 dovlecei, 100 g fasole verde, 1 ceapa rosie, 8 ciuperci proaspete, 50 g unt, cateva fire patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.
Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat.
In aceasta marinada punem carnea pentru cat mai multe ore, de preferat de seara pina dimineata.Tinem marinada acoperita la rece.
A doua zi , curatam morcovii si ii taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem julien.Dovleceii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele.Curatam si ciupercitele, coditele de asemenea.
Intr-o tava punem un rand de rondele de morcovi, ceapa julien, 1/2 din fasolea verde , dovleceii , apoi pulpele scoase din marinada.
Acoperim cu fasolea verde ramasa , 1/2 din ardeiul kapia ramas si deasupra punem ciupercile curatate si coditele acestora. In fiecare ciupercuta punem usturoi presat, patrunjel verde si putin unt.
Deasupra presaram sare si piper, turnam zeama ramasa de la marinada si o cana cu supa de carne.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate pina se coc pulpele. Din cand in cand scoatem tava si pulverizam deasupra ulei si sos din tava.
Cand pulpele sunt frumos rumenite si intra furculita foarte usor in ele , sunt gata.
Servim pulpele alaturi de ciuperci si de legumele coapte.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/03/mix-de-friptura-de-pasare-cu-ghimbir-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
IAHNIE DE FASOLE

IAHNIE DE FASOLE

Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o

21 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu quinoa

Gulii umplute cu quinoa

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 01 martie 2014

    ce bunatate!!si ce idee buna sa combini ciupercile cu carnea!!

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
diana

diana (Chef de cuisine)

ce bunatate!!si ce idee buna sa combini ciupercile cu carnea!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute in foi de vita de vie la Doubletta