autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Mousaka original greceasca

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Cantitati pentru 4 portii:, , 2-3 vinete, 500 gr carne tocata ( miel sau vita), 500 gr cartofi ( facultativ, eu nu pun), 3 cepe, 4 linguri de unt, 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura oregano uscat, 5 rosii, 2 linguri pasta de rosii, o priza buna de zahar, ½ legatura de frunze de patrunjel, 150 ml vin rosu, sare si piper macinat proaspat, , Pentru sos bechamel:, 500 ml lapte, 2 oua, 3 linguri de faina, 150 gr branza Fetta

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de pregatire:



Vinetele se taie de-a lungul in felii (8-10 mm) se sareaza si se pun deoparte 15 minute. Dupa ce au stat 15 minute, se sterg cu un prosop de hartie de bucatarie si se rumenesc in ulei de masline.



Rosiile se baga in apa fiarta apoi se indeparteaza pielita, si se toaca marunt.



Ceapa se toaca marunt, se caleste in 2 linguri de unt, se adauga carnea tocata, se rumeneste putin, se condimenteaza cu sare piper si scortisoara, apoi se adauga rosiile, pasta de rosii, zaharul, patrunjelul tocat si vinul, se lasa sa fiarba incet la foc mic 20 minute.



(In cazul in care se folosesc si cartofi acestia se taie rondele si se prajesc galben in ulei de masline)



Sosul:



In 2 linguri de unt se prajeste foarte scurt faina (5-7 sec), se stinge cu laptele, dupa care se incalzeste pana aproape de fierbere ( nu se fierbe) . Ouale se bat bine si se torna incet in sosul cald, amestecand continuu. Se potriveste de sare si se adauga jumatate de branza faramitata.



Se pune intr-un vas plat uns in prealabil cu ulei de masline un strat de vinete prajite ( daca se folosesc cartofi se pune si un strat de cartofi) se pune toata carnea, se presara carnea cu oregano, dupa care un strat de vinete ( daca se folosesc si cartofi se pune si un strat de cartofi).

Se toarna deasupra sosul peste care se prepara jumatatea de branza ramasa.



Se pune in cuptorul (incins in prealabil la 180°) pe gratarul din mijloc si se coace 40-50 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousaka original greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute dobrogene in oala de lut

Sarmalute dobrogene in oala de lut

Un vas de ceramica smaltuita cu capac Trebuie sa incercati, savoarea sarmalelor fierte in oala de

11 voturi    3 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Feliez pieptul de pui, bat feliile ca pentru snitel.Asez fasii de ardel si de carnat peste feliile

28 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru 4 portii:
  • 2-3 vinete
  • 500 gr carne tocata ( miel sau vita)
  • 500 gr cartofi ( facultativ
  • eu nu pun)
  • 3 cepe
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 5 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o priza buna de zahar
  • ½ legatura de frunze de patrunjel
  • 150 ml vin rosu
  • sare si piper macinat proaspat
  • Pentru sos bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 150 gr branza Fetta

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Iahnie de fasole