autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Mousaka original greceasca

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Cantitati pentru 4 portii:, , 2-3 vinete, 500 gr carne tocata ( miel sau vita), 500 gr cartofi ( facultativ, eu nu pun), 3 cepe, 4 linguri de unt, 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura oregano uscat, 5 rosii, 2 linguri pasta de rosii, o priza buna de zahar, ½ legatura de frunze de patrunjel, 150 ml vin rosu, sare si piper macinat proaspat, , Pentru sos bechamel:, 500 ml lapte, 2 oua, 3 linguri de faina, 150 gr branza Fetta

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Mod de pregatire:



Vinetele se taie de-a lungul in felii (8-10 mm) se sareaza si se pun deoparte 15 minute. Dupa ce au stat 15 minute, se sterg cu un prosop de hartie de bucatarie si se rumenesc in ulei de masline.



Rosiile se baga in apa fiarta apoi se indeparteaza pielita, si se toaca marunt.



Ceapa se toaca marunt, se caleste in 2 linguri de unt, se adauga carnea tocata, se rumeneste putin, se condimenteaza cu sare piper si scortisoara, apoi se adauga rosiile, pasta de rosii, zaharul, patrunjelul tocat si vinul, se lasa sa fiarba incet la foc mic 20 minute.



(In cazul in care se folosesc si cartofi acestia se taie rondele si se prajesc galben in ulei de masline)



Sosul:



In 2 linguri de unt se prajeste foarte scurt faina (5-7 sec), se stinge cu laptele, dupa care se incalzeste pana aproape de fierbere ( nu se fierbe) . Ouale se bat bine si se torna incet in sosul cald, amestecand continuu. Se potriveste de sare si se adauga jumatate de branza faramitata.



Se pune intr-un vas plat uns in prealabil cu ulei de masline un strat de vinete prajite ( daca se folosesc cartofi se pune si un strat de cartofi) se pune toata carnea, se presara carnea cu oregano, dupa care un strat de vinete ( daca se folosesc si cartofi se pune si un strat de cartofi).

Se toarna deasupra sosul peste care se prepara jumatatea de branza ramasa.



Se pune in cuptorul (incins in prealabil la 180°) pe gratarul din mijloc si se coace 40-50 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousaka original greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Se spala pulpele, se sareaza pe ambele parti si se pun intr-o tava mare. Cartofii se curata , se

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate

1 vot    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru 4 portii:
  • 2-3 vinete
  • 500 gr carne tocata ( miel sau vita)
  • 500 gr cartofi ( facultativ
  • eu nu pun)
  • 3 cepe
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 5 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o priza buna de zahar
  • ½ legatura de frunze de patrunjel
  • 150 ml vin rosu
  • sare si piper macinat proaspat
  • Pentru sos bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 150 gr branza Fetta

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de berbecut