autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Mousse Express

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 200g zahar, 80g alune padure macinate, 10g amidon, 1 lingurita praf de copt, 50g alune bucati, 1 lingura cognac, Sare, Topping ciocolata:, 100g ciocolata dark 70%, 200g frisca lichida, 10g unt, 1 ou, Mousse:, 150g marshmallow, 50g unt, 250g ciocolata, 60ml apa fierbinte, 280ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Iubitorii de ciocolata vor adora aceasta prajitura. Recunosc, pentru mine e prea mult, sunt inclinata mai mult pe partea de fructe, creme albe etc., dar aceasta prajitura decadenta, savuroasa, este foarte potrivita chocoholicilor . ;) Multumesc, Andreea, pentru reteta!



Blat: Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam alunele macinate fin si amidonul amestecat cu praful de copt, sarea si cognacul. Adaugam albusurile spuma si alunele bucati. Turnam intr-o tava de 26 cm si introducem in cuptor la 180 grade pentru 15 minute.



Topping ciocolata: Punem la fiert la foc mic frisca lichida. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul. Amestecam bine, adaugam oul batut. Turnam compozitia peste blat si mai coacem 15 minute. Lasam la rece.



Mousse: Punem la topit pe bain marie marshmallow, apa, ciocolata si untul.



Cand s-au topit luam de pe foc si lasam la racit. Adaugam frisca batuta. Punem la frigider pentru cateva zeci de minute si amestecam din cand in cand. O turnam peste blat. Se lasa la rece.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mousse Express" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 80g alune padure macinate
  • 10g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g alune bucati
  • 1 lingura cognac
  • Sare
  • Topping ciocolata:
  • 100g ciocolata dark 70%
  • 200g frisca lichida
  • 10g unt
  • 1 ou
  • Mousse:
  • 150g marshmallow
  • 50g unt
  • 250g ciocolata
  • 60ml apa fierbinte
  • 280ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS