Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga peste faina, se lasa timp de 30 de min.
Se mixeaza ouale si zaharul si se adauga impreuna cu o lingurita de sare + o esenta de lamaie peste faina, se framanta din rasputeri.
Pentru inceput se framanta cu putina apa calduta, ulterior cu ulei. Se lasa aluatul la dospit.
Se modeleaza mucenicii si se pun in tava unsa cu ulei sau margarina (dupa preferinta), se baga la cuptor la foc potrivit.
Dupa ce s-au copt mucenicii, se ung cu miere de albine si se presoara miez de nuca maruntit + coaja de lamaie rasa.
Spor la treaba.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii