autor:

Adelina.Cristina

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici ca la mama acasa

Autor: Adelina.Cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina.Cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2012

Ingrediente
1 kg faina, 3 oua, drojdie proaspata (de marimea unei nuci), sau drojdie uscata (o lingura), 250 g zahar, o lingurita sare, ulei/margarina, o esenta de lamaie, coaja a 3 lamai rase, 300 g miez de nuca, miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga peste faina, se lasa timp de 30 de min.

Se mixeaza ouale si zaharul si se adauga impreuna cu o lingurita de sare + o esenta de lamaie peste faina, se framanta din rasputeri.

Pentru inceput se framanta cu putina apa calduta, ulterior cu ulei. Se lasa aluatul la dospit.

Se modeleaza mucenicii si se pun in tava unsa cu ulei sau margarina (dupa preferinta), se baga la cuptor la foc potrivit.

Dupa ce s-au copt mucenicii, se ung cu miere de albine si se presoara miez de nuca maruntit + coaja de lamaie rasa.
Spor la treaba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se framinta un aluat ca pentru pine.Merele se spala,curata si se dau pe razatoare,se calesc cu zaharul.Dupa

6 voturi    13 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chec delicios glazurat

Chec delicios glazurat

Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati

9 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • arsene_dany

    arsene_dany (Bucatar) , 08 martie 2013

    va rog sa fiti mai expliciticu cantitatile de apa si ulei,dar mai ales cu temperatura si timpul coptului,....

  • Adelina.Cristina

    Adelina.Cristina (Chef de cuisine) , 13 martie 2012

    Da, a fost primul an in care am pregatit mucenici. M-am bucurat tare mult ca am reusit din prima.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2012

    Foarte aromati si arata impecabil!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • drojdie proaspata (de marimea unei nuci)
  • sau drojdie uscata (o lingura)
  • 250 g zahar
  • o lingurita sare
  • ulei/margarina
  • o esenta de lamaie
  • coaja a 3 lamai rase
  • 300 g miez de nuca
  • miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina.Cristina
Pui cu cartofi, la cuptor

Pui cu cartofi, la cuptor

Se scrijeleaza pulpele si se adauga impreuna cu cartofii taiati cubulete si usturoiul, jumatatile

13 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Salata de bouef

Salata de bouef

Se curata morcovii, cartofii si telina si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui. Dupa ce au

8 voturi    3 comentarii
2h
Salate de legume
Musaca - carne si cartofi

Musaca - carne si cartofi

Se amesteca carnea de pui si vita cu un ou, o ceapa medie taiata marunt, marar si patrunjel, se presoara

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

arsene_dany (Bucatar)

va rog sa fiti mai expliciticu cantitatile de apa si ulei,dar mai ales cu temperatura si timpul coptului,....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri Bratislava