Mucenici de post - reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Incearca reteta simpla de mucenici de post, delicioasa si usor de preparat. O alegere perfecta pentru zilele de post si nu numai.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Mucenici de post - reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr dojdie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 250 ml apa
  • Pentru sirop:
  • 1 cana si jumatate apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de portocale
  • nuca macinata

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta.

Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana.

Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios si usor de modelat.

La final incorporam uleiul.

Presaram putina faina pe fundul bolului, punem aluatul, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc ferit de curent la dospit.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru si il impartim in doua, apoi din fiecare jumatate rupem 6 bucati.

Luam prima bucata, o rasucim pe masa cu palmele pana obtinem un sul lung si subtirel, apoi ii dam forma de opt. La fel procedam si cu celelalte bucati.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam mucenicii formati.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C.

Mai lasam 10 minute tava cu mucenici pe aragaz, apoi ii introducem in cuptorul incins, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Siropul:

Amestecam toate ingredientele intr-un ibric si le punem pe foc.

Din momentul in care incepe sa fiarba, il lasam pe foc 5 minute.

Dupa ce am scos mucenicii din cupr, ii lasam sa se racoreasca pe un gratar, apoi ii bagam in sirop si presaram cu nuca macinata.

Incearca si reteta de cozonac de post in doua culori, biscuiti de post cu gem sau negresa de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise