Mucenici moldovenesti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • 50 g drojdie si putina apa pentru maia;
  • 2 pahare apa calda;
  • 1 jumatate lingurita sare;
  • 3 linguri zahar;
  • 3 oua;
  • 1 kg faina;
  • 1 ou pentru uns;
  • Pentru sirop:
  • 1 litru apa;
  • 8 linguri zahar;
  • Coaja de portocala si de lamaie;
  • Optional: zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie
  • Se decoreaza cu: miere, nuca macinata

Mod de preparare

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe maini.

Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul pe masa. Se intinde usor intr-o foaie groasa si apoi taiem bucati din aluat si le rulam cat mai lungi, apoi le rasucim si le impletim sub forma de opt.

Se preincalzeste cuptorul si se asaza mucenicii in tava (pe foaie sau folie speciala de copt) si se mai lasa la crescut cam 10 minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc (cam 15-20 de minute fiecare tava) la foc mic.

Intre timp, se prepara un sirop din apa, zahar si coaja de portocala si lamaie. Puteti adauga si zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie.

Dupa ce se scot mucenicii din cuptor, se indeparteaza foaia de copt si se insiropeaza mucenicii.

Dupa ce se racesc, se ung cu miere si se presara peste ei nuca macinata si coaja rasa de lamaie.

Timp total de pregatire: aprox 2 ore si jumatate.

Am obtinut: 9 mucenici medii si 6 mari.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/03/mucenici-moldovenesti.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise