Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe maini.
Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul pe masa. Se intinde usor intr-o foaie groasa si apoi taiem bucati din aluat si le rulam cat mai lungi, apoi le rasucim si le impletim sub forma de opt.
Se preincalzeste cuptorul si se asaza mucenicii in tava (pe foaie sau folie speciala de copt) si se mai lasa la crescut cam 10 minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc (cam 15-20 de minute fiecare tava) la foc mic.
Intre timp, se prepara un sirop din apa, zahar si coaja de portocala si lamaie. Puteti adauga si zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie.
Dupa ce se scot mucenicii din cuptor, se indeparteaza foaia de copt si se insiropeaza mucenicii.
Dupa ce se racesc, se ung cu miere si se presara peste ei nuca macinata si coaja rasa de lamaie.
Timp total de pregatire: aprox 2 ore si jumatate.
Am obtinut: 9 mucenici medii si 6 mari.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/03/mucenici-moldovenesti.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii