autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Mucenici moldovenesti

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2016

Ingrediente
50 g drojdie si putina apa pentru maia, 2 pahare apa calda, 1 jumatate lingurita sare, 3 linguri zahar, 3 oua, 1 kg faina, 1 ou pentru uns, , Pentru sirop:, 1 litru apa, 8 linguri zahar, Coaja de portocala si de lamaie, Optional: zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie, Se decoreaza cu: miere, nuca macinata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mic se amesteca drojdia cu putina apa calda pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mare punem faina si facem o mica gropita in mijloc, in care turnam drojdia dizolvata, apoi adaugam zaharul, apa, ouale si o jumatate lingurita de sare. Amestecam bine si framantam pana se desprinde de pe maini.
Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul pe masa. Se intinde usor intr-o foaie groasa si apoi taiem bucati din aluat si le rulam cat mai lungi, apoi le rasucim si le impletim sub forma de opt.
Se preincalzeste cuptorul si se asaza mucenicii in tava (pe foaie sau folie speciala de copt) si se mai lasa la crescut cam 10 minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc (cam 15-20 de minute fiecare tava) la foc mic.
Intre timp, se prepara un sirop din apa, zahar si coaja de portocala si lamaie. Puteti adauga si zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie.
Dupa ce se scot mucenicii din cuptor, se indeparteaza foaia de copt si se insiropeaza mucenicii.
Dupa ce se racesc, se ung cu miere si se presara peste ei nuca macinata si coaja rasa de lamaie.
Timp total de pregatire: aprox 2 ore si jumatate.
Am obtinut: 9 mucenici medii si 6 mari.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/03/mucenici-moldovenesti.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti, de post

Mucenici moldovenesti, de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lgt zahar

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 50 g drojdie si putina apa pentru maia
  • 2 pahare apa calda
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 kg faina
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 8 linguri zahar
  • Coaja de portocala si de lamaie
  • Optional: zahar vanilat sau o jumatate de pastaie de vanilie
  • Se decoreaza cu: miere
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta rustica cu mere