Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut pana acesta isi dubleaza volumul , dupa care se trece la modelat . In tava mea intra 9 bucati ,asa ca fac snururi de grosimea unui creion ,rasucesc cate doua , formez un cerc din care formez cifra opt . Ii asez in tava pe hartie de copt , si ii mai las sa creasca , cam 10 minute . Dupa care ii ung cu apa in care am dizolvat zahar (sa capete o culoare mai apetisanta ) si ii pun la cuptorul preincalzit ,foc mic 20 minute . Cand s-au rumenit , se mai lasa sa se racoreasca 2 minute si se scufunda in siropul clocotit cateva secunde (se intorc sa se ibibe bine cu sirop) se scot cu spumiera si se pun pe platou , se ung cu miere ,apoi se presara cu nuca macinata .
Sirop
Apa cu zaharul se fierbe pana se obtine un sirop la final se adauga aromele .
PS
Eu am facut cantitatea de mai sus de doua ori .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii