autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti de post

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2012

Ingrediente
Cantitati aluat ( primele sunt masuri de bucatarie ,in paranteza masuri cu cele de la masina de paine ), Apa calduta 250 ml (1 ¼ pahar ), Ulei 50 ml (5 linguri ), Zahar 60 gr ( 5 linguri ), Sare 5 gr.(1 lingurita ), Arome : coaje de lamiae, portocala, rom, vanilie (dupa gust ), Faina 600 gr. (4 pahare ), Drojdie proaspata usor dizolvata 20 gr., Pentru masina de paine folositi setarea 8, , Sirop, Apa un litru, Zahar 600 gr, , Nuca 150 gr

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut pana acesta isi dubleaza volumul , dupa care se trece la modelat . In tava mea intra 9 bucati ,asa ca fac snururi de grosimea unui creion ,rasucesc cate doua , formez un cerc din care formez cifra opt . Ii asez in tava pe hartie de copt , si ii mai las sa creasca , cam 10 minute . Dupa care ii ung cu apa in care am dizolvat zahar (sa capete o culoare mai apetisanta ) si ii pun la cuptorul preincalzit ,foc mic 20 minute . Cand s-au rumenit , se mai lasa sa se racoreasca 2 minute si se scufunda in siropul clocotit cateva secunde (se intorc sa se ibibe bine cu sirop) se scot cu spumiera si se pun pe platou , se ung cu miere ,apoi se presara cu nuca macinata .

Sirop
Apa cu zaharul se fierbe pana se obtine un sirop la final se adauga aromele .

PS
Eu am facut cantitatea de mai sus de doua ori .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti(de post)

Mucenici moldovenesti(de post)

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina

17 voturi    21 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti, de post

Mucenici moldovenesti, de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lgt zahar

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 10 martie 2012

    Draga Mihaela ,mai am si azi , asa ca va astept ,dar grabeste-te ca se termina

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Arata senzational!*****La favorite... Daca ai facut portie dubla venim si noi!ha ha ha

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 martie 2012

    Arata f bine!

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Cantitati aluat ( primele sunt masuri de bucatarie ,in paranteza masuri cu cele de la masina de paine )
  • Apa calduta 250 ml (1 ¼ pahar )
  • Ulei 50 ml (5 linguri )
  • Zahar 60 gr ( 5 linguri )
  • Sare 5 gr.(1 lingurita )
  • Arome : coaje de lamiae
  • portocala
  • rom
  • vanilie (dupa gust )
  • Faina 600 gr. (4 pahare )
  • Drojdie proaspata usor dizolvata 20 gr.
  • Pentru masina de paine folositi setarea 8
  • Sirop
  • Apa un litru
  • Zahar 600 gr
  • Nuca 150 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri

Cornelia (Chef de cuisine)

Draga Mihaela ,mai am si azi , asa ca va astept ,dar grabeste-te ca se termina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)