autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 22 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 22 iulie 2007

Ingrediente
1 pahar linte maro, 1 pahar burghul(grau maruntit/se poate folosi si orez basmati, 1 cub maggi sau knorr de legume, 2-3 cepe medii, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre timp se spala lintea se pune in oala cu doua pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc iute. Cand lintea a devenit nu foarte moale se adauga graul si cubul de maggi se amesteca si se mai adauga doua pahare de apa atat cat sa acopere compozitia(nu mai mult).Se acopera cu capacul si separat intr-o tigaie se caleste ceapa taiata pestisori pana cand devine aurie. Se verifica compozitia de linte cu grau(cand apa a scazut este gata) se stinge focul si se adauga ceapa calita deasupra. Se poate servi cu iaurt rece sau salata de rosii.

Poza este preluata de pe internet.Promit sa revin cu poze din bucataria personala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Georgiana_Hasan

    Georgiana_Hasan (Bucatar) , 21 noiembrie 2012

    va consiliu sa o faceti.e foarte buna.probati si varianta cu orezul.mie imi place mai mult

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O bunatate!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      interesant!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Cred ca este foarte buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Merita incercata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoasa reteta! Eu o pregatesc cu orez normal si cand incepe sa fiarba adaug si 4-5 catei de usturoi intregi; ii dau o aroma deosebita.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Aceasta este poza personalacu reteta Mujjadara...din pacate fotografia nu este prea clara...dar garantez...degetul imi apartine....loool

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Buna pt post, da.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Frumoaso !!! Speram ca de atata timp sa revii cu pozele promise.... Salvat reteta pentru post.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Interesanta reteta. Chiar am sa incerc in post

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult reteta...Am sa o pregatesc in mod sigur,dar nu am sa folosesc knorr sau alte derivate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar linte maro
  • 1 pahar burghul(grau maruntit/se poate folosi si orez basmati
  • 1 cub maggi sau knorr de legume
  • 2-3 cepe medii
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Salata de rosii cu menta din Liban

Salata de rosii cu menta din Liban

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute. Usturoiul si ceapa se curata. Se

4 voturi    10 comentarii
30 min
Salate reci

Georgiana_Hasan (Bucatar)

va consiliu sa o faceti.e foarte buna.probati si varianta cu orezul.mie imi place mai mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana