autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 22 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 22 iulie 2007

Ingrediente
1 pahar linte maro, 1 pahar burghul(grau maruntit/se poate folosi si orez basmati, 1 cub maggi sau knorr de legume, 2-3 cepe medii, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

21 voturi

Mod de preparare

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre timp se spala lintea se pune in oala cu doua pahare de apa si se lasa sa fiarba la foc iute. Cand lintea a devenit nu foarte moale se adauga graul si cubul de maggi se amesteca si se mai adauga doua pahare de apa atat cat sa acopere compozitia(nu mai mult).Se acopera cu capacul si separat intr-o tigaie se caleste ceapa taiata pestisori pana cand devine aurie. Se verifica compozitia de linte cu grau(cand apa a scazut este gata) se stinge focul si se adauga ceapa calita deasupra. Se poate servi cu iaurt rece sau salata de rosii.

Poza este preluata de pe internet.Promit sa revin cu poze din bucataria personala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul

10 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gyros la cuptor

Gyros la cuptor

Pentru aceasta mancare plina de aroma si cu putine calorii :P trebuie sa le multumesc furnicutilor

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Georgiana_Hasan

    Georgiana_Hasan (Bucatar) , 21 noiembrie 2012

    va consiliu sa o faceti.e foarte buna.probati si varianta cu orezul.mie imi place mai mult

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    O bunatate!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      interesant!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Cred ca este foarte buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Merita incercata !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoasa reteta! Eu o pregatesc cu orez normal si cand incepe sa fiarba adaug si 4-5 catei de usturoi intregi; ii dau o aroma deosebita.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Aceasta este poza personalacu reteta Mujjadara...din pacate fotografia nu este prea clara...dar garantez...degetul imi apartine....loool

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Buna pt post, da.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Frumoaso !!! Speram ca de atata timp sa revii cu pozele promise.... Salvat reteta pentru post.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Interesanta reteta. Chiar am sa incerc in post

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult reteta...Am sa o pregatesc in mod sigur,dar nu am sa folosesc knorr sau alte derivate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar linte maro
  • 1 pahar burghul(grau maruntit/se poate folosi si orez basmati
  • 1 cub maggi sau knorr de legume
  • 2-3 cepe medii
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Salata de rosii cu menta din Liban

Salata de rosii cu menta din Liban

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute. Usturoiul si ceapa se curata. Se

4 voturi    10 comentarii
30 min
Salate reci

Georgiana_Hasan (Bucatar)

va consiliu sa o faceti.e foarte buna.probati si varianta cu orezul.mie imi place mai mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Platou de post
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania