Musaca de cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 ou mare
  • 150 gr telemea
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 50 gr. bulion
  • 100 gr carne tocata
  • 50 gr faina
  • cateva masline
  • patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, delikat dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita.

Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si se zdrobesc cu unt si sare pana se obtine un piure omogen.

Se taie ceapa fideluta, morcovul se da prin razatoare.

Intr-o tigaie se va realiza umplutura astfel: se adauga uleiul apoi ceapa si morcovul, cand incep sa se inmoaie se adauga carnea tocata, bulionul , condimentele, cand s-a copt se presara 30 gr. faina si se amesteca pentru a se lega compozitia.

Intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu ulei se intinde un strat de piure de cartofi, apoi umplutura, apoi restul de piure. Deasupra se toarna ouale batute cu branza rasa, patrunjel, si se decoreaza.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Trebuie sa mentionez ca eu nu am utilizat carne, dupa cum se vede si in poze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor