Ingrediente
1 kg cartofi, 50 gr unt, 1 ou mare, 150 gr telemea, 2 cepe mari, 1 morcov, 50 gr. bulion, 100 gr carne tocata, 50 gr faina, cateva masline, patrunjel, 50 ml ulei, sare, piper, delikat dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si se zdrobesc cu unt si sare pana se obtine un piure omogen.
Se taie ceapa fideluta, morcovul se da prin razatoare.
Intr-o tigaie se va realiza umplutura astfel: se adauga uleiul apoi ceapa si morcovul, cand incep sa se inmoaie se adauga carnea tocata, bulionul , condimentele, cand s-a copt se presara 30 gr. faina si se amesteca pentru a se lega compozitia.
Intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu ulei se intinde un strat de piure de cartofi, apoi umplutura, apoi restul de piure. Deasupra se toarna ouale batute cu branza rasa, patrunjel, si se decoreaza.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste deasupra.
Trebuie sa mentionez ca eu nu am utilizat carne, dupa cum se vede si in poze.