autor:

Ionutz

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de cartofi

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
1 kg cartofi, 50 gr unt, 1 ou mare, 150 gr telemea, 2 cepe mari, 1 morcov, 50 gr. bulion, 100 gr carne tocata, 50 gr faina, cateva masline, patrunjel, 50 ml ulei, sare, piper, delikat dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita.
Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si se zdrobesc cu unt si sare pana se obtine un piure omogen.

Se taie ceapa fideluta, morcovul se da prin razatoare.
Intr-o tigaie se va realiza umplutura astfel: se adauga uleiul apoi ceapa si morcovul, cand incep sa se inmoaie se adauga carnea tocata, bulionul , condimentele, cand s-a copt se presara 30 gr. faina si se amesteca pentru a se lega compozitia.

Intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu ulei se intinde un strat de piure de cartofi, apoi umplutura, apoi restul de piure. Deasupra se toarna ouale batute cu branza rasa, patrunjel, si se decoreaza.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste deasupra.
Trebuie sa mentionez ca eu nu am utilizat carne, dupa cum se vede si in poze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem felii.Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie

21 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Pentru zile de sărbătoare sau de weekend, ca să vă răsfățați gustul și simțurile, vă propun

11 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ion , 03 martie 2017

    Aceasta este de post?????????????????

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

    Am servit si eu o feliuta! Parca ii simt aroma, delicioasa! Felicitari, daca ai preparat-o singur!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Aromata si apetisanta!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 ou mare
  • 150 gr telemea
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 50 gr. bulion
  • 100 gr carne tocata
  • 50 gr faina
  • cateva masline
  • patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • delikat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Ion

Aceasta este de post?????????????????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Musaca de vinete