autor:

raluka

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu carne tocata

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
500gr carne tocata, o ceapa, 1 ou, 4,5 cartofi, 1/2 pahar lapte, 2 linguri margarina(unt), 1/2 lingura delicat de legume, sare,, cascaval ras(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

108 voturi

Mod de preparare

Am incerecat mai multe retete de musaca de cartofi cu carne tocata si aceata m-i sa parut cel mai usor de preparat si cea mai buna. :)

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei incins pana prinde o culoare aurie.Adaugam carnea tocata;potrivim de sare si piper si o calim pana se albeste.Stingem focul si o dam de o parte.Cand sa racit se bune oul batut si se amesteca bine. Cartofii se taie bucatele(ca pentru piure) si se pun la fiert in apa cu putina sare.Se ia spuma de deasupra si ii lasam sa fiarba pana observam ca incep sa se sfarame.Scurgem apa,punem delicatul,margarina(untul),laptele si se face piureul.Pregatim o tava de cuptor unsa cu putin unt si punem un strat de piure,carnea,cascavalul ras(eu am uitat de el in frigider:))si restul de piure.Se da la cuptor cca o jumatate de ora la 220-230 grade pana se rumeneste putin pe deasupra.Se serveste cu salata sau ceva acritura. Eu am mancat cu ardei copti:).Sper sa va placa.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Cartofi se fierb in coaja in apa cu sare pana sunt facuti pe jumatatae,separat se taie ceapa si morcovul

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce

703 voturi    54 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mocanu74 (Chef de cuisine):

    eu in umplutura am adaugat cateva linguri de smantana si patrunjel verde tocat marunt,iar dupa ce am pus straturile de piure carne piure am uns totul cu doua linguri de suc de rosii si am presarat parmezan.e mai pretentios decat al tau si un pic mai costisitor dar faci o impresie la invitati...............

  • Fara foto

    dido (Bucatar sef):

    delicioasa!mia iesit delicioasa!bravo pt reteta.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    farfuza , 10 noiembrie 2016

    este shepperd's pie,varianta romaneasca. lipsesc mazarea si morcovul... :)

  • Fara foto

    Victorita Mihaila , 17 ianuarie 2015

    chiar astazi a facut sotul musaca ...reteta aceasta...este supeeeer !!!

  • Cristina_Giusca

    Cristina_Giusca (Bucatar) , 28 februarie 2014

    Salut, eu nu reusesc sa vad fotografiile in format mai mare...poate cineva sa ma ajute cu un sfat?

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Multumesc!!;)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Arata extraordinar,iar gustul cred ca e pe masura. Te servesc si eu cu o portie...

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

      Cu placere.O sa-ti iasa o bunatate!!

    • daniela

      daniela (Maestru bucatar) , 15 noiembrie 2010

      maine fac testu arata super ,spar sa mi iasa,o sa va povestesc cum mi a iesit,deja mi-e pofta...mmm multumesc raluca.

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Sincera sa fiu nu stiam ce provenienta are,dar stiu un singur lucru:e super buna!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata bine si din cate stiu eu e musaca moldoveneasca spun asta pt ca stiu cum se gateste acolo in acea zona. Foarte gustoasa si pufoasa .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

108 voturi

Ingrediente

  • 500gr carne tocata
  • o ceapa
  • 1 ou
  • 4,5 cartofi
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 linguri margarina(unt)
  • 1/2 lingura delicat de legume
  • sare,
  • cascaval ras(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

farfuza

este shepperd's pie,varianta romaneasca. lipsesc mazarea si morcovul... :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi