Musaca de cartofi cu carne tocata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi cu carne tocata

Ingrediente

  • 10 Cartofi potriviti
  • 700 g carne tocata(vita,porc)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 300 ml sos de rosii
  • 100 g cascaval
  • 250 g smanatana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi-3-4 catei

Mod de preparare

Cartofi se fierb in coaja in apa cu sare pana sunt facuti pe jumatatae,separat se taie ceapa si morcovul marunt se calesc timp de 5min apoi se adauga si carnea tocata se mai calesc impreuna timp de 10 min.Dupa calire se adauga sosul de rosii impreuna cu condimentele si usturoiul se mai fierbe cam 15 min.In acest timp curatam cartofi si ii taiem rondele groase cam de 0,5 cm,tapetam tava cu unt asezam un strat de cartofi un strat din sosul rezultat,facem asta de incat sa avem 3 straturi de cartofi si doua straturi de sos.Punem folie de aluminiu deasupta si bagam la cutor 45 min la 180 grade.In acest timp pregatim sosul din 2 oua,smantana,cascavalul,sare si piper,toate acestea batute bine cu telul.Dupa cele 45 minute scoatem tava dam jos folia si punem compozitia si mai adougam 15 min la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise