autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Muschi de porc cu baby ananas umplut cu fructe

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2010

Ingrediente
600-700 gr de muschi de porc, 5-6 felii de cascaval, 5-6 felii de sunca, 3-4 catei de usturoi, ½ ardei rosu, ½ ardei verde, 1 lingura de miere, 1 ceasca de vin rosu, , 1-2 baby ananas, ½ de ciorchine de strugure alb, ½ de ciorchine de strugure rosu, 2 kiwi, 1 ceapa rosie, ½ ardei rosu, ½ de avocado, 1 para, 1 mar, 1 portocala plus juice de la o portocala, sare, piper alb, unt, boia, cimbru, vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se ia muschiul se feliaza, se pune o felie de sunca, una de cascaval,dupa care alterneaza cu o bucata de carne, continuandu-se pana se termina bucata de muschi, se sareaza, pipereaza, se pune boia si cimbru si se pune in tava aragazului; care a fost in prealabil unsa cu ulei. Se zdrobesc cateii de usturoi se taie ardeiul cubulete si se pune in tava, se adauga o ceasca de vin rosu si se da la cuptor aproximativ 15 minute, dupa care se scoate si se picura o lingura de miere pe muschiul de porc, se da din nou la cuptor pana muschiul este gata.

Ananasul se taie in doua bucati se scoate miezul si se taie in cubulete, fructele se spala, se curata de coaja kiwi-ul, se taie: marul, para, kiwi, portocala se adauga strugurii, si jumatate de avocado, intr-o tigaie se adauga unt si se adauga fructele, totodata adaugam si ceapa rosie taiata foarte fin, dupa ce se trage in unt se adauga si juice-ul de la o portocala, lasandu-se sa fiarba pana ce fructele sunt patrunse. Intre timp baby ananasul si avocado din care s-a scos miezul se pune pe grill si se lasa aproximativ 7-10 minute pentru a fi un pic mai crocante, dupa care se iau de pe grill si se vor umple cu fructele facute la tigaie, se-ncearca si muschiul, daca este facut, putem trece la decorarea produsului si servirea lui.

Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu baby ananas umplut cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de curcan cu ciuperci

Piept de curcan cu ciuperci

Feliile de piept se dau cu sare si piper apoi se prajesc pe gratar.O lingura de mustar se amesteca

12 voturi    8 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava

Friptura de curcan cu vin la tava

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa

14 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • cristina

    cristina (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta, fara garnitura. Cautam un mod de a prepara muschiul de porc astfel incat sa-mi faca placere sa-l mananc, sa nu fie uscat si fad. Ei bine, aceasta reteta mi-a indeplinit dorinta, chiar peste asteptari. Este simplu de facut, iar eu am folosit cascaval afumat, care i-a imprumutat carnii aroma. Nu sunt mare amatoare de carne, iar de carne de porc nici atat, dar gatita astfel mi-a facut placere s-o mananc. Banuiesc ca garnitura ii da o savoare in plus. Am s-o incerc cu prima ocazie. Din pacate, nu am fost inspirata sa fac si poze.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • cristina

    cristina (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    O reteta pe care merita s-o incercati, chiar si fara garnitura asa cum am facut-o eu. Este delicioasa si ii multumesc Nicoletei ca a postat-o pe site!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    O reteta rafinata, tentanta, gustoasa, am salvat-o oricum.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    10 cu felicitari! Nu am ce sa mai comentez.Imaginile spun totul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...Am notat reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 600-700 gr de muschi de porc
  • 5-6 felii de cascaval
  • 5-6 felii de sunca
  • 3-4 catei de usturoi
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei verde
  • 1 lingura de miere
  • 1 ceasca de vin rosu
  • 1-2 baby ananas
  • ½ de ciorchine de strugure alb
  • ½ de ciorchine de strugure rosu
  • 2 kiwi
  • 1 ceapa rosie
  • ½ ardei rosu
  • ½ de avocado
  • 1 para
  • 1 mar
  • 1 portocala plus juice de la o portocala
  • sare
  • piper alb
  • unt
  • boia
  • cimbru
  • vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

cristina (Chef de cuisine)

O reteta pe care merita s-o incercati, chiar si fara garnitura asa cum am facut-o eu. Este delicioasa si ii multumesc Nicoletei ca a postat-o pe site!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gaina cu sos de portocale