autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
pentru muschi:, 1 muschi de porc cca 1 kg, 200 ml vin alb, 1 crenguta rozmarin, 1 lingura condiment pt carne de porc, praf de usturoi, boia de ardei, piper, 3 linguri miere, 1 lingura otet balsamic, pentru sosul de mere:, 2 mere mari dulci-acrisoare, 1 lingura zahar brun, 50 ml vin alb, pentru garnitura:, 500 gr legume (mazare, morcov, conopida, brocolli), 50 gr unt, 1 lingurita condiment pt legume

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute. Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic. Dam la cuptor din nou pentru 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.

Scoatem muschiul din tava, acoperim cu folie de aluminiu si il lasam cateva minute sa isi lase aromele apoi taiem felii. Cat sta muschiul in cuptor pregatim sosul de mere. Curatam merele si le taiem cubulete mici. Le sotam in unt pana incep sa se inmoaie. Adaugam zaharul brun si le lasam pe foc inca 2 minute. Mixam compozitia, adaugam vinul si dam intr-un clocot.

Sotam legumele in unt si asezonam cu condimentul pentru legume. Legumele nu trebuiesc lasate foarte mult, trebuie sa isi mentina culoarea si sa fie usor crocante, nu trebuie sa se inmoaie. Dupa gust mai puteti adauga sare si piper. Asezam pe un platou si servim.



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu retete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mere si legume sote" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Picioarele sau alte bucati de carne cu sorici se parlesc putin pe flacara, apoi se spala sub un jet

37 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se

8 voturi    14 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • pentru muschi:
  • 1 muschi de porc cca 1 kg
  • 200 ml vin alb
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingura condiment pt carne de porc
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • piper
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet balsamic
  • pentru sosul de mere:
  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 ml vin alb
  • pentru garnitura:
  • 500 gr legume (mazare
  • morcov
  • conopida
  • brocolli)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condiment pt legume

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole