autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
pentru muschi:, 1 muschi de porc cca 1 kg, 200 ml vin alb, 1 crenguta rozmarin, 1 lingura condiment pt carne de porc, praf de usturoi, boia de ardei, piper, 3 linguri miere, 1 lingura otet balsamic, pentru sosul de mere:, 2 mere mari dulci-acrisoare, 1 lingura zahar brun, 50 ml vin alb, pentru garnitura:, 500 gr legume (mazare, morcov, conopida, brocolli), 50 gr unt, 1 lingurita condiment pt legume

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute. Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic. Dam la cuptor din nou pentru 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.

Scoatem muschiul din tava, acoperim cu folie de aluminiu si il lasam cateva minute sa isi lase aromele apoi taiem felii. Cat sta muschiul in cuptor pregatim sosul de mere. Curatam merele si le taiem cubulete mici. Le sotam in unt pana incep sa se inmoaie. Adaugam zaharul brun si le lasam pe foc inca 2 minute. Mixam compozitia, adaugam vinul si dam intr-un clocot.

Sotam legumele in unt si asezonam cu condimentul pentru legume. Legumele nu trebuiesc lasate foarte mult, trebuie sa isi mentina culoarea si sa fie usor crocante, nu trebuie sa se inmoaie. Dupa gust mai puteti adauga sare si piper. Asezam pe un platou si servim.



Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu retete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mere si legume sote" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu smantana

Pulpe de pui cu smantana

Taiem ceapa si o calim in putin ulei . Adaugam si bucatile de carne .Cand carnea incepe sa se rumeneasca

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura inabusita de manzat

Friptura inabusita de manzat

Puneti la prajit in ulei, intr-o cratita, feliile de rasol pana prind crusta pe ambele parti, cam

5 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • pentru muschi:
  • 1 muschi de porc cca 1 kg
  • 200 ml vin alb
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingura condiment pt carne de porc
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • piper
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet balsamic
  • pentru sosul de mere:
  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 ml vin alb
  • pentru garnitura:
  • 500 gr legume (mazare
  • morcov
  • conopida
  • brocolli)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condiment pt legume

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE