Perele:
Curatam perele de coaja si lasam coditele. Lasam un guler de coaja in jurul coditelor. Taiem o felie subtire la celalalt capat al perelor si scoatem samburii. Intr-o cratita destul de mare incat sa stea perele bine intinse, aducem vinul si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam perele si le lasam pana incepe sa fiarba continutul din nou, apoi le posam 1, 2 minute. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca in lichidul in care au fost posate.
Umplutura:
Clatim prunele cu apa calduta si le punem intr-o cratita pe foc. Adaugam 1 cana din vinul in care au fost gatite perele. Le aducem la punctul de fierbere la foc mediu. Adaugam semintele de coriandru si frunza de dafin si le luam de pe foc. Curatam marul de coaja si seminte, il taiem in felii subtiri si il adaugam in cratita. Adaugam oul si pesmetul si amestecam pana se omogenizeaza continutul.
Carnea de porc:
Cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit, taiem bucatile pe lungime si facem niste tunele in care sa putem pune umplutura de prune.Condimentam cu sare si piper, inchidem capetele cu scobitori si rulam bine si strans muschiul intr-o folie transparenta in care am presarat inainte alunele maruntite.
Intr-o tigaie mare, incalzim uleiul la foc mediu spre mare. Punem bucatile de muschi si le tragem la tigaie cam 5 min pe fiecare parte, intorcandu-le pana ce carnea devine roz. Terminam muschiul in cuptorul incins la 180 grade C, intre 13-15 min pana este gata.
Sosul:
Topim untul intr-o cratita, adaugam sosul brun si zeama de portocala, lasam pana incepe sa fiarba si il mai gatim 2, 3 min. Adaugam smantana, asezonam cu sare si il lasam pana fierbe dupa care il mai lasam cam 3 min. Luam sosul de pe foc si il pastram cald.
Mod de preparare:
Incingem o cratita pentru sos la foc mediu si adaugam cele 2 linguri de unt nesarat. Sotam ceapa, telina si morcovul pana se caramelizeaza, cam 5, 6 min. Adaugam pasta de tomate si continuam gatitul inca 1 min. Adaugam faina si amestecam sa se combine cu legumele si le mai lasam 1 min. Deglasam cratita cu vin, razuind fundul cratitei pentru a aduna bucatile caramelizate de legume.
Adaugam supa de vita si frunza de dafin si amestecam pentru a combina ingredientele. Lasam continutul sa fiarba, reducem focul si lasam inca 10, 15 min sau pana ce sosul s-a redus si legumele sunt moi.
Pasam sosul printr-o sita, adaugam untul rece si amestecam pana ce sosul devine cremos si matasos.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii