autor:

Pompy_Aranyos

» » Fripturi

Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Autor: Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pompy_Aranyos (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , Perele:, , - 4 jumatati de pere, - 2 cani de vin rosu, - 3 linguri de zahar, , Umplutura:, , - 113g prune uscate, - 1 lingura de seminte de coriandr, - 1 frunza de dafin, - 1 mar tare, - 1 ou, - 2 linguri de pesmet, , Sosul:, - 2 linguri de unt nesarat, - 2 cani sos brun (brown sauce), - 2 linguri zeama de portocala, - 2 cani de smantana, - sare, , Carnea de porc:, , - 1 kg muschi de porc taiat in doua, - sare, piper verde, - 85g alune taiate in bucati mai mari, - 2 linguri de ulei, , Ingrediente pentru sosul brun (Brown sauce):, , - 2 linguri de unt nesarat, - 1 ceapa de marime medie, tocata mai mare, - 1 tulpina de telina (celery) sau puteti folosi si telina normala, in cazul acesta folositi radacina, tocata, - 1 morcov tocat, - 1 lingura pasta de tomate, - 2 linguri de faina sau amidon, - 60 ml de vin, - 350 ml supa de vita, - 1 frunza de dafin, - sare si piper dupa gust, - 1 lingura de unt rece

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Perele:



Curatam perele de coaja si lasam coditele. Lasam un guler de coaja in jurul coditelor. Taiem o felie subtire la celalalt capat al perelor si scoatem samburii. Intr-o cratita destul de mare incat sa stea perele bine intinse, aducem vinul si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam perele si le lasam pana incepe sa fiarba continutul din nou, apoi le posam 1, 2 minute. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca in lichidul in care au fost posate.



Umplutura:



Clatim prunele cu apa calduta si le punem intr-o cratita pe foc. Adaugam 1 cana din vinul in care au fost gatite perele. Le aducem la punctul de fierbere la foc mediu. Adaugam semintele de coriandru si frunza de dafin si le luam de pe foc. Curatam marul de coaja si seminte, il taiem in felii subtiri si il adaugam in cratita. Adaugam oul si pesmetul si amestecam pana se omogenizeaza continutul.



Carnea de porc:



Cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit, taiem bucatile pe lungime si facem niste tunele in care sa putem pune umplutura de prune.Condimentam cu sare si piper, inchidem capetele cu scobitori si rulam bine si strans muschiul intr-o folie transparenta in care am presarat inainte alunele maruntite.



Intr-o tigaie mare, incalzim uleiul la foc mediu spre mare. Punem bucatile de muschi si le tragem la tigaie cam 5 min pe fiecare parte, intorcandu-le pana ce carnea devine roz. Terminam muschiul in cuptorul incins la 180 grade C, intre 13-15 min pana este gata.



Sosul:



Topim untul intr-o cratita, adaugam sosul brun si zeama de portocala, lasam pana incepe sa fiarba si il mai gatim 2, 3 min. Adaugam smantana, asezonam cu sare si il lasam pana fierbe dupa care il mai lasam cam 3 min. Luam sosul de pe foc si il pastram cald.



Mod de preparare:



Incingem o cratita pentru sos la foc mediu si adaugam cele 2 linguri de unt nesarat. Sotam ceapa, telina si morcovul pana se caramelizeaza, cam 5, 6 min. Adaugam pasta de tomate si continuam gatitul inca 1 min. Adaugam faina si amestecam sa se combine cu legumele si le mai lasam 1 min. Deglasam cratita cu vin, razuind fundul cratitei pentru a aduna bucatile caramelizate de legume.



Adaugam supa de vita si frunza de dafin si amestecam pentru a combina ingredientele. Lasam continutul sa fiarba, reducem focul si lasam inca 10, 15 min sau pana ce sosul s-a redus si legumele sunt moi.



Pasam sosul printr-o sita, adaugam untul rece si amestecam pana ce sosul devine cremos si matasos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschiulet impletit

Muschiulet impletit

Se spala muschiuletul, se curata de pielita si grasime si se taie pe lungime in trei fasii. Se sareaza

15 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi
friptura de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

Mod Preparare: Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie.

8 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • Perele:
  • - 4 jumatati de pere
  • - 2 cani de vin rosu
  • - 3 linguri de zahar
  • Umplutura:
  • - 113g prune uscate
  • - 1 lingura de seminte de coriandr
  • - 1 frunza de dafin
  • - 1 mar tare
  • - 1 ou
  • - 2 linguri de pesmet
  • Sosul:
  • - 2 linguri de unt nesarat
  • - 2 cani sos brun (brown sauce)
  • - 2 linguri zeama de portocala
  • - 2 cani de smantana
  • - sare
  • Carnea de porc:
  • - 1 kg muschi de porc taiat in doua
  • - sare
  • piper verde
  • - 85g alune taiate in bucati mai mari
  • - 2 linguri de ulei
  • Ingrediente pentru sosul brun (Brown sauce):
  • - 2 linguri de unt nesarat
  • - 1 ceapa de marime medie
  • tocata mai mare
  • - 1 tulpina de telina (celery) sau puteti folosi si telina normala
  • in cazul acesta folositi radacina
  • tocata
  • - 1 morcov tocat
  • - 1 lingura pasta de tomate
  • - 2 linguri de faina sau amidon
  • - 60 ml de vin
  • - 350 ml supa de vita
  • - 1 frunza de dafin
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 lingura de unt rece

Raporteaza reteta

Retete
de Pompy_Aranyos
Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

Prepararea aluatului: Intr-un bol mare amestecam untul moale si zaharul pudra pana se formeaza

1 vot    2 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Piureul: Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Clatite Gundel

Clatite Gundel

Clatitele: Amestecam intr-un bol, ouale, laptele, vanilia, zaharul coaja de lamaie si sarea.

1 vot    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Crap prajit cu sos gremaolata