MUSCHI DE VACA LA TIGAIE CU ANGHINARE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata
MUSCHI DE VACA LA TIGAIE CU ANGHINARE

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII;
  • - muschi de vaca - 0.700 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare, piper
  • - rozmarin macinat - 0.001 kg
  • - spanac - 0.300 kg
  • - anghinare conserva - 0.200 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.100 kg
  • - dovlecei - 0.150 kf
  • - cartofi noi - 0.400 kg
  • - branza telemea - 0.100 kg
  • - fructe padure (zmeura, mure ,afine ) - 0.100 kg
  • bulion - 0.080 kg
  • - vin rosu - 0.030 L

Mod de preparare

Muschiul de vaca se portioneaza , cate 2 transe la o portie, se aromeaza cu sare , piper si rozmarin si se soteaza la tigaie pe o parte si pe alta, pana cand capata culoarea aurie ( sau in functie de preferinte).Se scoate separat. In tigaia unde s-a prajit carnea se face sosul astfel: se amesteca jiul ( sucul ) din tigaie cu fructe de padure zdrobite ( piure), se adauga vin rosu , putin bulion si sare. Se lasa sa fiarba pana ce se obtine consistenta necesara.

Spanacul se gateste in putin unt cu usturoi tocat marunt, suc de lamaie, sare si putina nucsoara.

Anghinarea se spala si se trage la tigaie in putin unt.

Cartofii noi se spala bine, se baga la copt la cuptor, pana ce se inmoaie, apoi se taie pe din doua si se combina cu felii de dovlecei facute in prealabil pe gratar.

Baconul se feliaza in transe subtiri si se prajeste in ulei.

Pe mijocul farfuriei se pune anghinarea umpluta cu spanac, deasupra se pune carnea, iar de jur-imprejur se pun turnuletele de cartofi si fructe de padure proaspete. Se orneaza cu sos si cu bucati de bacon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise