autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE VACA LA TIGAIE CU ANGHINARE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII, - muschi de vaca - 0.700 kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper, - rozmarin macinat - 0.001 kg, - spanac - 0.300 kg, - anghinare conserva - 0.200 kg, - bacon ( kaizer ) - 0.100 kg, - dovlecei - 0.150 kf, - cartofi noi - 0.400 kg, - branza telemea - 0.100 kg, - fructe padure (zmeura, mure ,afine ) - 0.100 kg, bulion - 0.080 kg, - vin rosu - 0.030 L

Dificultate: Ridicata Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Muschiul de vaca se portioneaza , cate 2 transe la o portie, se aromeaza cu sare , piper si rozmarin si se soteaza la tigaie pe o parte si pe alta, pana cand capata culoarea aurie ( sau in functie de preferinte).Se scoate separat. In tigaia unde s-a prajit carnea se face sosul astfel: se amesteca jiul ( sucul ) din tigaie cu fructe de padure zdrobite ( piure), se adauga vin rosu , putin bulion si sare. Se lasa sa fiarba pana ce se obtine consistenta necesara.
Spanacul se gateste in putin unt cu usturoi tocat marunt, suc de lamaie, sare si putina nucsoara.
Anghinarea se spala si se trage la tigaie in putin unt.
Cartofii noi se spala bine, se baga la copt la cuptor, pana ce se inmoaie, apoi se taie pe din doua si se combina cu felii de dovlecei facute in prealabil pe gratar.
Baconul se feliaza in transe subtiri si se prajeste in ulei.
Pe mijocul farfuriei se pune anghinarea umpluta cu spanac, deasupra se pune carnea, iar de jur-imprejur se pun turnuletele de cartofi si fructe de padure proaspete. Se orneaza cu sos si cu bucati de bacon.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE VACA LA TIGAIE CU ANGHINARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se

5 voturi    0 comentarii
4h 5 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu pancetta si mustar

Copanele de pui cu pancetta si mustar

Se curata copanelele de piele si se fac cateva inciziuni cu ajutorul unui cutit.In aceste taieturi

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

    Tentatie absoluta!Arome si culori!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    e foarte frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

    Hmmm,ce bine arata!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Felicitari......arata de nota 10.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Cred ca gustul e p masura. Felicitari pentru prezentare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII
  • - muschi de vaca - 0.700 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper
  • - rozmarin macinat - 0.001 kg
  • - spanac - 0.300 kg
  • - anghinare conserva - 0.200 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.100 kg
  • - dovlecei - 0.150 kf
  • - cartofi noi - 0.400 kg
  • - branza telemea - 0.100 kg
  • - fructe padure (zmeura
  • mure ,afine ) - 0.100 kg
  • bulion - 0.080 kg
  • - vin rosu - 0.030 L

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Tentatie absoluta!Arome si culori!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui