autor:

Cocktail of Senses

» » Fripturi

Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2014

Ingrediente
- 1 muschi de vita taiat in 4 bucati, - o punga spanac congelat, - 4 cartofi, - 60 ml smantana, - o mana parmezan, - 1 ceapa rosie sau normala, - 2 catei de usturoi, - 6 felii prosciutto, - 100g unt, - ulei de masline, - sare de mare, - piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Vremea frumoasa de afara si voia buna m-au inspirat pentru aceasta reteta. :) Recunosc, in primele dati cand am gatit vita am esuat, insa odata ce inveti sa o prepari nu ai cum sa mai dai gres.

Voi incepe descrierea individuala a fiecarui preparat din farfurie.

Spanacul:
Caliti in putin ulei de masline ceapa taiata marunt si catetii de ustori tocati la fel de marunt. Adaugati apoi spanacul, smantana si parmezantul si mai lasati pe foc 3-4 minute. Luati tigaia de pe foc si treceti la urmatorul preparat.

Vita:
Am invelit fiecare bucata de muschi in prosciutto crudo si am tras-o individual in tigaie (fara ulei sau unt), pe toate partile, pana a capatat o culoare aramie, dupa care am introdus bucatile de carne in cuptorul preincalzit (220 grade) pentru aproximativ 7-8 minute.

Cartofii:
Taiati felii subiti cartofii si atentie sa nu ii spalati dupa ce ii taiati, ci doar inainte, intrucat isi pierd amidonul si devin lipiciosi. Puneti intr-o tigaie untul si caliti cartofii pana devin aurii si putin crocanti amestecand din cand in cand. Nu uitati sa condimentati cu sare si piper.

Dupa ce toate preparatele au fost gata, am realizat plating-ul: 2 linguri de spanac peste care am asezat cate un muschi de vita, apoi o felie de bacon, iar la final cateva felii de cartofi. Am servit carnea alaturi de putin sos sweet chilli, insa la fel de bine puteti face o reductie de otet balsamic sau vin.

Sper ca v-am facut pofta. :)

Un weekend minunat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 1 muschi de vita taiat in 4 bucati
  • - o punga spanac congelat
  • - 4 cartofi
  • - 60 ml smantana
  • - o mana parmezan
  • - 1 ceapa rosie sau normala
  • - 2 catei de usturoi
  • - 6 felii prosciutto
  • - 100g unt
  • - ulei de masline
  • - sare de mare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Costite de porc umplute