autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Muschiulet de iepure cu sos de smantana si kaisser

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2009

Ingrediente
4 muschiuleti de iepuri,, 1 pahar smantana (15% grasime),, 2 linguri ulei din samburi de struguri,, 1 pahar mic cu vin alb demisec,, legume de care dorim (morcovi, conopida, varza de Bruxelles),, sare,, piper proaspat macinat, , boabe de piper, , 2 foi de dafin, , coriandru uscat boabe, , menta verde, , 5 - 6 cateii de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de dafin, usturoi si sare. Se scot si se impaneaza cu kaisser afumat si cu usturoi. Se asaza muschiuletii in tava pe un strat din zarzavatul in care s-au marinat, se toarna deasupra uleiul incins si se dau la cuptor. Se mai adauga putina apa si se stropesc cit mai des cu vin alb. Cind sunt aproape gata, se adauga un pahar mic cu vin (in care s-au marinat muschiuleti cel putin 24 de ore). Se mai lasa sa fiarba putin, pentru ca sa le scada sosul. Se scot muschiuletii, se strecoara sosul, se amesteca cu smantina in care s-a pus un praf de faina (o lingurita de amidon alimentar) si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se asaza muschiul in farfuria de servit, se toarna sosul cu smintina deasupra si se serveste, cu o garnitura de legume sote.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de iepure cu sos de smantana si kaisser" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Eu pregatesc adesea carne de vanat si, deci, am citit retetele tale cu iepure si mistret.La aceasta reteta am o intrebare: la care muschiuleti te referi?

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Tare bun.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Un deliciu

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Asta da. E foarte bună!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Imi place foarte mult si chiar mi-ai facut pofta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 4 muschiuleti de iepuri,
  • 1 pahar smantana (15% grasime),
  • 2 linguri ulei din samburi de struguri,
  • 1 pahar mic cu vin alb demisec,
  • legume de care dorim (morcovi
  • conopida
  • varza de Bruxelles),
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • coriandru uscat boabe
  • menta verde
  • 5 - 6 cateii de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

flori de piatra (Chef de cuisine)

Eu pregatesc adesea carne de vanat si, deci, am citit retetele tale cu iepure si mistret.La aceasta reteta am o intrebare: la care muschiuleti te referi?

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mamaliguta cu ficatei de pasare