Muschiulet de iepure cu sos de smantana si kaisser

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 muschiuleti de iepuri,
  • 1 pahar smantana (15% grasime),
  • 2 linguri ulei din samburi de struguri,
  • 1 pahar mic cu vin alb demisec,
  • legume de care dorim (morcovi, conopida, varza de Bruxelles),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • boabe de piper,
  • 2 foi de dafin,
  • coriandru uscat boabe,
  • menta verde,
  • 5 - 6 cateii de usturoi.

Mod de preparare

Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de dafin, usturoi si sare. Se scot si se impaneaza cu kaisser afumat si cu usturoi. Se asaza muschiuletii in tava pe un strat din zarzavatul in care s-au marinat, se toarna deasupra uleiul incins si se dau la cuptor. Se mai adauga putina apa si se stropesc cit mai des cu vin alb. Cind sunt aproape gata, se adauga un pahar mic cu vin (in care s-au marinat muschiuleti cel putin 24 de ore). Se mai lasa sa fiarba putin, pentru ca sa le scada sosul. Se scot muschiuletii, se strecoara sosul, se amesteca cu smantina in care s-a pus un praf de faina (o lingurita de amidon alimentar) si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se asaza muschiul in farfuria de servit, se toarna sosul cu smintina deasupra si se serveste, cu o garnitura de legume sote.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise