autor:

Adela Zilahi

» » Fripturi

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2012

Ingrediente
600 gr muschiult de porc, 1 lingura mustar, 2-3 linguri ulei de masline, , Amestec de condimente cca 15 grame:, sare, piper, boia de ardei dulce, praf de usturoi, chimen, boabe de mustar alb, cimbru, coriandru, rozmarin, maghiran, chilli, cuisoare, frunze de dafin, , Piure de spanac:, 1 kg spanac, 2 catei de usturoi, 20 gr unt, 100 ml smantana 25 %, sare, piper, ,

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de masline si se trece prin amestecul de condimente. Amestecul se prepara in felul urmator, toate ingredientele, inclusiv ierburile aromate, uscate, se zdrobesc fin intr-un mojar sau se macina foarte fin. Aveti grija sa cuprinda toata carnea, apoi se aseaza int-o tava cu hartie de copt, unsa cu putin ulei de masline si se impacheteaza. Se coace in cuptorul incalzit 40-50 minute, apoi se descopera si se lasa pana ce se rumeneste. Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca 5 min, apoi se scurge de apa si se pune in blender. Adaugam usturoiul pisat, untul si lasam ca blenderul sa-si faca treaba. Spre final adaugam smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Serviti alaturi de piureul de spanac si sosul lasat de carne, este delicios! Pofta mare!


Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui umplut

Piept de pui umplut

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus ,se pipereaza si condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi
FICATEI DE PASARE LA GRATAR

FICATEI DE PASARE LA GRATAR

Ficateii de pasare se curata, se spala bine,se zvanta si se pun la marinat in sosul pregatit din

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Cu atatea condimente, precis este foarte aromat muschiuletul, imi place.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 31 mai 2012

    O reteta reusita si gustoasa!*****

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 600 gr muschiult de porc
  • 1 lingura mustar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Amestec de condimente cca 15 grame:
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • chimen
  • boabe de mustar alb
  • cimbru
  • coriandru
  • rozmarin
  • maghiran
  • chilli
  • cuisoare
  • frunze de dafin
  • Piure de spanac:
  • 1 kg spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr unt
  • 100 ml smantana 25 %
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cu atatea condimente, precis este foarte aromat muschiuletul, imi place.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la cuptor cu garnitura de orez