autor:

danutza

» » Mancaruri cu carne

Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2011

Ingrediente
2 muşchiuleţi de porc, sare, folosit piper cu lamâie),chimen,cimbru,rozmarin, 2 linguri muştar, 1 linguriţă miere, 2 căţei de usturoi, 100 ml.vin roşu demi-sec

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Muşchiuleţul se spală rapid sub jet de apă şi se fasonează.
Din sare,piper,chimen,rozmarin,cimbru, 50 ml.vin se face o marinată cu care se masează bine carnea şi se lasă la frigider minim o oră.
După timpul de marinare se pune carnea la cuptor cu 1 foaie de dafin,puţină apă şi restul de vin, împănată cu felii de usturoi,acoperită cu o folie de aluminiu.
După o oră se scoate tava şi se unge muşchiuleţul cu un ameste muştar,miere şi cimbru. Se dă la cuptor până prinde o crustă bine rumenită.
Tot la această etapă am adaugat în tavă 2 morcovi,un păstârnac(tăiaţi bastonaşe)şi câţiva cartofi de mărime medie pe care i-am tăiat în două.Am mişcat din când în când tava ca sosul să pătrundă legumele.Dacă consideraţi că este nevoie,mai adaugaţi puţină apă pentru ca legumele să fie bine coapte.
Nu am pus sosul din tavă peste carne ca să se formeze crusta.(Desigur faza cu legumele este opţională,puteţi face muşchiuleţul aşa cum am descris mai sus şi să -l serviţi cu orice garnitură preferaţi).
Incercaţi-l şi veţi descoperi o multitudine de arome extrem de plăcute gustului.
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza acra cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Carnea de porc si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, 2 minute,

12 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de cartofi cu carne de pui si carnaciori

Mancarica de cartofi cu carne de pui si carnaciori

Nu pot spune ca aceasta este o mancare pe care o prepar foarte des,dar recunosc ca este foarte gustoasa.Iar

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Arata intr-un mare fel, absolut tentant!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2011

    foarte gustos si usor de facut

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

    Buna reteta si perfecta oricand!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 muşchiuleţi de porc
  • sare, folosit piper cu lamâie),chimen,cimbru,rozmarin
  • 2 linguri muştar
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml.vin roşu demi-sec

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata intr-un mare fel, absolut tentant!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftele de pui cu fulgi de porumb