Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Ingrediente

  • 2 muşchiuleţi de porc
  • sare,piper(am folosit piper cu lamâie),chimen,cimbru,rozmarin
  • 2 linguri muştar
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml.vin roşu demi-sec

Mod de preparare

Muşchiuleţul se spală rapid sub jet de apă şi se fasonează.

Din sare,piper,chimen,rozmarin,cimbru, 50 ml.vin se face o marinată cu care se masează bine carnea şi se lasă la frigider minim o oră.

După timpul de marinare se pune carnea la cuptor cu 1 foaie de dafin,puţină apă şi restul de vin, împănată cu felii de usturoi,acoperită cu o folie de aluminiu.

După o oră se scoate tava şi se unge muşchiuleţul cu un ameste muştar,miere şi cimbru. Se dă la cuptor până prinde o crustă bine rumenită.

Tot la această etapă am adaugat în tavă 2 morcovi,un păstârnac(tăiaţi bastonaşe)şi câţiva cartofi de mărime medie pe care i-am tăiat în două.Am mişcat din când în când tava ca sosul să pătrundă legumele.Dacă consideraţi că este nevoie,mai adaugaţi puţină apă pentru ca legumele să fie bine coapte.

Nu am pus sosul din tavă peste carne ca să se formeze crusta.(Desigur faza cu legumele este opţională,puteţi face muşchiuleţul aşa cum am descris mai sus şi să -l serviţi cu orice garnitură preferaţi).

Incercaţi-l şi veţi descoperi o multitudine de arome extrem de plăcute gustului.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise