autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Ingrediente
400 gr zahar, 4 galbenusuri, 200 gr unt, 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata), 6 cubulete de rahat divers colorate, 4 foi de napolitana, 3 pliculete zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote.
Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.Batem cu telul.Adaugam restul de nuca (taiata si eventual prajita ) si zaharul vanilat.Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.Lasam sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom dupa gust.Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti.(ochiometric)
Prajitura o asamblam pe un platou.Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .










Gaaaaaaaaaaaaaata..........am construit astfel prajiturica.
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.

Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.
Taiem portii dupa placul fiecaruia si apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2014

    Mari Daniela testeaz-o cu incredere,e foarte buna.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    cu multa placere Lucica.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

    De cand caut o astfel de reteta - multumesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

      multumesc Rica!

    • Fara foto

      Suciu Maria Daniela Mari , 26 ianuarie 2014

      cred ca e buna ,am sa-o inerc si eu ............

    • Fara foto

      Cazacu Rica , 25 ianuarie 2014

      foarte buna!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Mari Daniela testeaz-o cu incredere,e foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de mure