autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Natillas

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
3/4 lt. lapte,, 5 galbenusuri de ou,,, 200 gr zahar,, coaja de lamaie,, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1) Se aromatizeaza laptele cu coaja de lamaie si scortisoara (se pune la fiert si, cand a fiert, se ia de pe foc si se scot aromele)
2) Intr-un castron se bat galbenusurile cu zahar si la amestecul acesta se adauga laptele caldut si se amesteca bine, ca sa nu se coaca galbenusurile.
3) Se pune amestecul anterior intr-un recipient si se pune la foc usor si se amesteca fara oprire, pentru ca se taie usor. Se stie ca este gata cand dispare spuma de deasupra.

Cand se ia de pe foc se amesteca in continuare, pana se raceste un pic.

Se poate manca cu biscuiti, se poate imprastia deasupra scortisoara macinata, frisca etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Natillas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de capsuni

Sorbet de capsuni

1. Pune zaharul intr-o cratita cu 250 ml apa, lasa-l sa fiarba si gateste timp de 2 minute.Lasa siropul

10 voturi    6 comentarii
25 min
Spume si creme dulci
Unt de alune de padure

Unt de alune de padure

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca

7 voturi    7 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 15 %
129.99 lei
110.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Delicioasa!

  • Fara foto

    dia , 23 ianuarie 2010

    nu se pune scortisoara la asa ceva cand el e de vanilie in toata regula

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Imi lasa gura apa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Cred ca e tare gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Chiar imi place, este o nebunie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Yammi...yammi...trebuie sa fie foarte bun !!! Cred ca se poate servi si cald si rece...nu Andrei ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3/4 lt. lapte,
  • 5 galbenusuri de ou,,
  • 200 gr zahar,
  • coaja de lamaie,
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Tiramisu cu fructe de pãdure Tiramisu cu fructe de pãdure

Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva rece". La noi e incã

16 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Sufleu de portocale