autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Natillas

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
3/4 lt. lapte,, 5 galbenusuri de ou,,, 200 gr zahar,, coaja de lamaie,, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1) Se aromatizeaza laptele cu coaja de lamaie si scortisoara (se pune la fiert si, cand a fiert, se ia de pe foc si se scot aromele)
2) Intr-un castron se bat galbenusurile cu zahar si la amestecul acesta se adauga laptele caldut si se amesteca bine, ca sa nu se coaca galbenusurile.
3) Se pune amestecul anterior intr-un recipient si se pune la foc usor si se amesteca fara oprire, pentru ca se taie usor. Se stie ca este gata cand dispare spuma de deasupra.

Cand se ia de pe foc se amesteca in continuare, pana se raceste un pic.

Se poate manca cu biscuiti, se poate imprastia deasupra scortisoara macinata, frisca etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Natillas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de banane

Crema de banane

Am curatat bananele de coaja, le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus in blender. Am adaugat

7 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Bavarese cu 2 creme

Bavarese cu 2 creme

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte

6 voturi    13 comentarii
4h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Delicioasa!

  • Fara foto

    dia , 23 ianuarie 2010

    nu se pune scortisoara la asa ceva cand el e de vanilie in toata regula

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Imi lasa gura apa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Cred ca e tare gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Chiar imi place, este o nebunie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Yammi...yammi...trebuie sa fie foarte bun !!! Cred ca se poate servi si cald si rece...nu Andrei ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3/4 lt. lapte,
  • 5 galbenusuri de ou,,
  • 200 gr zahar,
  • coaja de lamaie,
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

23 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Panna cotta cu ciocolata si ghimbir