autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Negresa cu busuioc

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2014

Ingrediente
8 oua medii (de tara), 8 lg cu varf zahar, 8 lg cu varf faina, 2 lg cacao, 5 g praf de copt, 2 lgt busuioc uscat, pt. decor: cacao pudra, flori de visin

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.
4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata = blat copt.
5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele, o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu stafide si cacao

Chec cu stafide si cacao

Mod de preparare Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma. Separat, se amesteca galbenusurile

23 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornelia Avram , 19 decembrie 2015

    imi plac rrajiturile cu napelitane . dar am preparat negresa si a fost foarte buna multumesc de reteta

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 8 oua medii (de tara)
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lgt busuioc uscat
  • pt. decor: cacao pudra
  • flori de visin

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Sufleu de cirese