Negresa cu busuioc

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu busuioc

Ingrediente

  • 8 oua medii (de tara)
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lgt busuioc uscat
  • pt. decor: cacao pudra, flori de visin

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.

3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.

4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata = blat copt.

5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele, o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor