autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Negresa cu ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
2 1/2 cani cu apa, 1/2 cana cu ulei, 1 1/2 cana cu zahar, 3 cani cu faina, 3 linguri cu cacao, 1 esenta de rom, 1 esenta de lamaie, 1 praf de sare, 2 pliculete praf de copt, 250 gr ciocolata neagra, 50 gr nuca, 50 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.



Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt. Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca. Se taie numai cand s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Laptele,zahărul şi cacao se pun într-o cratiţă pe foc şi se fierb, amestecând mereu, până

91 voturi    27 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

9 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Asa este,este p prajitura tare gustoasa.

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Asa este,este p prajitura tare gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din struguri albi cu whisky Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Praline cu mango confiate si ienibahar