autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Negresa cu ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
2 1/2 cani cu apa, 1/2 cana cu ulei, 1 1/2 cana cu zahar, 3 cani cu faina, 3 linguri cu cacao, 1 esenta de rom, 1 esenta de lamaie, 1 praf de sare, 2 pliculete praf de copt, 250 gr ciocolata neagra, 50 gr nuca, 50 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.



Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt. Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca. Se taie numai cand s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita

106 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul,

4 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Asa este,este p prajitura tare gustoasa.

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Asa este,este p prajitura tare gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Coronite cu ricotta Coronite cu ricotta

Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit. Se bat bine ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie, iar dupa ce si-au

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti