autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Negresa cu ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
2 1/2 cani cu apa, 1/2 cana cu ulei, 1 1/2 cana cu zahar, 3 cani cu faina, 3 linguri cu cacao, 1 esenta de rom, 1 esenta de lamaie, 1 praf de sare, 2 pliculete praf de copt, 250 gr ciocolata neagra, 50 gr nuca, 50 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine.



Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi cu 50 gr de unt. Cand este gata prajitura se toarna deasupra ciocolata topita si se presara miezul de nuca. Se taie numai cand s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

65 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

8 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Asa este,este p prajitura tare gustoasa.

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 3 cani cu faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 50 gr nuca
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Asa este,este p prajitura tare gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars in cupe de mar