Negresa cu crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pt.blat :
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • 1 praf de copt
  • o cana jumate de faina
  • Pt. crema:
  • 55 g unt/margarina
  • 150-250 g zahar pudra
  • 5 ml esenta de vanilie
  • o budinca de vanilie
  • lapte
  • Sau: un plic de crema de vanilie din comert
  • Pt. glazura:
  • 115 g cicolata amaruie
  • 15 g unt
  • Sau: un plic de glazura din comert

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat galbenusurile se freaca cu uleiul, laptele, praful de copt stins.

Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusurile frecate cu celelalte ingrediente apoi se omogenizeaza compozitia si spre sfarsit se pune faina. Se amesteca bine apoi se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata pentru 30 de minute la foc potrivit.

Crema se prepara astfel:

Eu am facut crema dintr-un plic de crema din comert dar se poate prepara astfel:

Se bate cu mixerul untul cu zaharul si separat se prepara budinca cu instructiunile de pe plic se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat bine cu zahar si esenta de venilie.

Eu am taiat blatul in doua si am pus crema dar se poate pune peste blat crema obtinuta si se da la rece pt 2-3 ore.

Glazura eu am facut dintr-un plic din comert; dar se poate prepara astfel:

se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic si cand se raceste putin, setoarna peste prajitura si se da la rece.

Pofta Buna!!!:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise