Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat galbenusurile se freaca cu uleiul, laptele, praful de copt stins.
Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusurile frecate cu celelalte ingrediente apoi se omogenizeaza compozitia si spre sfarsit se pune faina. Se amesteca bine apoi se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata pentru 30 de minute la foc potrivit.
Crema se prepara astfel:
Eu am facut crema dintr-un plic de crema din comert dar se poate prepara astfel:
Se bate cu mixerul untul cu zaharul si separat se prepara budinca cu instructiunile de pe plic se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat bine cu zahar si esenta de venilie.
Eu am taiat blatul in doua si am pus crema dar se poate pune peste blat crema obtinuta si se da la rece pt 2-3 ore.
Glazura eu am facut dintr-un plic din comert; dar se poate prepara astfel:
se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic si cand se raceste putin, setoarna peste prajitura si se da la rece.
Pofta Buna!!!:)
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii