Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat galbenusurile se freaca cu uleiul, laptele, praful de copt stins.
Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusurile frecate cu celelalte ingrediente apoi se omogenizeaza compozitia si spre sfarsit se pune faina. Se amesteca bine apoi se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata pentru 30 de minute la foc potrivit.
Crema se prepara astfel:
Eu am facut crema dintr-un plic de crema din comert dar se poate prepara astfel:
Se bate cu mixerul untul cu zaharul si separat se prepara budinca cu instructiunile de pe plic se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat bine cu zahar si esenta de venilie.
Eu am taiat blatul in doua si am pus crema dar se poate pune peste blat crema obtinuta si se da la rece pt 2-3 ore.
Glazura eu am facut dintr-un plic din comert; dar se poate prepara astfel:
se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic si cand se raceste putin, setoarna peste prajitura si se da la rece.
Pofta Buna!!!:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii