autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Negresa specială

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
1/2 cană nucă tocată mare,, 3 ouă,, 1 lingură esență vanilie,, 1 cană zahăr tos,, 50 g cacao,, 200 g unt,, o lingură praf de copt,, 1 cană făină,, 1/8 linguriță sare., , Glazura:, 100 g ciocolată amăruie,, 100 ml frișcă lichidă,, 100 ml vin alb sec,, migdale.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

24 voturi

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180 grade C.
Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt.
Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea.
Topim untul în bain-marie.
Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel.
Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură.
Adăugăm nuca și amestecăm ușor.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Se lasă la răcit în tavă.
Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine.
Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura.
Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.


Se servește după cel puțin o oră.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa specială" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem de fructe de sezon cu Gelfix

Gem de fructe de sezon cu Gelfix

Fructele se curăţă, se spală şi se urmează instrucţiunile de pe plic. Am pus mai puţin Gelfix

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MERE

PRAJITURA CU MERE

Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma cu zaharul,galbenusurile se bat putin cu

6 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iuliana , 15 noiembrie 2017

    cred ca este super buna o sa incerc reteta

  • Fara foto

    Ilcu Gladiola , 19 februarie 2014

    O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

  • Fara foto

    Emil Florin Oncescu , 11 octombrie 2013

    O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

    • Fara foto

      Florentina Simona Suditu , 11 octombrie 2013

      arata super, sper sa am timp sa o incerc

    • Fara foto

      Florea Elena , 01 octombrie 2013

      O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

    • Fara foto

      Doina Iliescu , 01 octombrie 2013

      Arata foarte bine,sigur fac aceasta negresa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

24 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cană nucă tocată mare,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 1 cană zahăr tos,
  • 50 g cacao,
  • 200 g unt,
  • o lingură praf de copt,
  • 1 cană făină,
  • 1/8 linguriță sare.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml vin alb sec,
  • migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Fara foto

iuliana

cred ca este super buna o sa incerc reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de soc