autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Negresa specială

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
1/2 cană nucă tocată mare,, 3 ouă,, 1 lingură esență vanilie,, 1 cană zahăr tos,, 50 g cacao,, 200 g unt,, o lingură praf de copt,, 1 cană făină,, 1/8 linguriță sare., , Glazura:, 100 g ciocolată amăruie,, 100 ml frișcă lichidă,, 100 ml vin alb sec,, migdale.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

21 voturi

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180 grade C.
Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt.
Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea.
Topim untul în bain-marie.
Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel.
Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură.
Adăugăm nuca și amestecăm ușor.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Se lasă la răcit în tavă.
Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine.
Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura.
Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.


Se servește după cel puțin o oră.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa specială" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert

Desert"Curcubeu" de jeleu

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un

12 voturi    10 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Must

Must

Strugurii se spala si se lasa sa se scurga bine. Se aleg boabele de pe fiecare ciorchine si se pun

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilcu Gladiola , 19 februarie 2014

    O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

  • Fara foto

    Emil Florin Oncescu , 11 octombrie 2013

    O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

  • Fara foto

    Florentina Simona Suditu , 11 octombrie 2013

    arata super, sper sa am timp sa o incerc

    • Fara foto

      Florea Elena , 01 octombrie 2013

      O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

    • Fara foto

      Doina Iliescu , 01 octombrie 2013

      Arata foarte bine,sigur fac aceasta negresa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cană nucă tocată mare,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 1 cană zahăr tos,
  • 50 g cacao,
  • 200 g unt,
  • o lingură praf de copt,
  • 1 cană făină,
  • 1/8 linguriță sare.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml vin alb sec,
  • migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase