autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Negresa specială

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
1/2 cană nucă tocată mare,, 3 ouă,, 1 lingură esență vanilie,, 1 cană zahăr tos,, 50 g cacao,, 200 g unt,, o lingură praf de copt,, 1 cană făină,, 1/8 linguriță sare., , Glazura:, 100 g ciocolată amăruie,, 100 ml frișcă lichidă,, 100 ml vin alb sec,, migdale.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

21 voturi

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180 grade C.
Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt.
Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea.
Topim untul în bain-marie.
Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel.
Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură.
Adăugăm nuca și amestecăm ușor.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute.
Se lasă la răcit în tavă.
Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine.
Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura.
Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.


Se servește după cel puțin o oră.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa specială" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos. Aluatul trebuie sa fie decongelat complet. Intr-un

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Briose cu portocale si alune

Briose cu portocale si alune

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iuliana , 15 noiembrie 2017

    cred ca este super buna o sa incerc reteta

  • Fara foto

    Ilcu Gladiola , 19 februarie 2014

    O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

  • Fara foto

    Emil Florin Oncescu , 11 octombrie 2013

    O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

    • Fara foto

      Florentina Simona Suditu , 11 octombrie 2013

      arata super, sper sa am timp sa o incerc

    • Fara foto

      Florea Elena , 01 octombrie 2013

      O PRAJITURA USOR DE FACUT SI DELICIOASA

    • Fara foto

      Doina Iliescu , 01 octombrie 2013

      Arata foarte bine,sigur fac aceasta negresa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cană nucă tocată mare,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 1 cană zahăr tos,
  • 50 g cacao,
  • 200 g unt,
  • o lingură praf de copt,
  • 1 cană făină,
  • 1/8 linguriță sare.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml vin alb sec,
  • migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Fara foto

iuliana

cred ca este super buna o sa incerc reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Pere imbatate in vin rosu (Peras bebedas)