autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Gnochi din brinza in sos de ardei

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 08 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 08 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 4-6 portii, , 500 gr de brinza de vaca, , 25gr de faina-1lingura, , 1ou, , 1/4 lingurita nucsoara macinata, , 1/2 lingurita de sare, , 1/4 lingurita de piper macinat, , Pentru a face gnochi - 1/2 pahar de faina, , , , Pentru sos, , 1lingura de unt, , 2catei de usturoi taiati felii, , 300gr de ardei rosii copti si cojiti de coaja, , 500ml de smantina ptr frisca, , sare,piper alb macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intai pregatim sosul. Intr-o tigaie topim untul si prajim usturoiul taiat felii si indata adaugam ardeii copti fasii si smantina, dam la gust cu sare si piper si lasam pe foc potrivit sa se ingroase putin. Luam de pe foc si macinam sosul la blender pina devine uniform si il reintoarcem in tigaie.

Intr-un bol amestecam brinza cu toate ingridentele pina devine o masa uniforma. Presaram pe o plansa 1/2 pahar de faina si turnam continutul de brinza in faina si il amestecam bine facem un rulou subtire si taiem bucatele de gnochi. Eu am asezat niochi pe o tava de copt pe care am pus un prosop de bucatarie curat.

In timp ce am pregatit gnochi am pus o tigaie lata cu apa si sare la fiert si cind apa incepe sa fiarba punem niochi in apa nu prea mult o data si lasam pina se ridica la suprafata. Ii ridicam cu o lingura cu gauri si ii punem intr-un castron si ii stropim cu putin ulei.

Incalzim sosul de ardei pe foc mic punem un polonic de sos intr-o farfurie adinca si punem o portie de gnochi deasupra. Este o mincare foarte gustoasa si sosul de ardei ii da un gust aparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnochi din brinza in sos de ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Iuliana (cu cascaval)

Pizza Iuliana (cu cascaval)

Se pune malaiul, apa si sarea inainte de a o da la o parte se aseaza parizerul taiat cubulete si

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Cus-cus

Cus-cus

Se pune putin ulei la incins si se rastoarna pachetul de paste peste ulei, invirtindu-se mereu pina

39 voturi    8 comentarii
15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii
  • 500 gr de brinza de vaca
  • 25gr de faina-1lingura
  • 1ou
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper macinat
  • Pentru a face gnochi - 1/2 pahar de faina
  • Pentru sos
  • 1lingura de unt
  • 2catei de usturoi taiati felii
  • 300gr de ardei rosii copti si cojiti de coaja
  • 500ml de smantina ptr frisca
  • sare,piper alb macinat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine cu sosul de ardei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza rapida