autor:

Risco_Melinda

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
Nokedli:, 3 oua, jumatate de kg de faina, Putina apa, dupa ochi, sare, piper, Tocanita de ciuperci, 1 Ardei rosu, 2 linguri ulei, 1 Ceapa, 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame, 3 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 350 De grame de smintina, 1 Catel de usturoi, Sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Nokedli:

Se pune o oala cu apa pe foc sa fiarba. Adaugati si putin sare si cele doua linguri de ulei

Ouale se bat si se condimenteaza, se adauga faina si se amesteca apa. Eu pun dupa ochi, nu stiu sa va spun cantitatea exacta, apa se adauga sa fie aluatul molicel nu tare dar nci prea moale, vedeti cum va iese cind amestecati faina cu ouale, cind apa da in clocot atunci putem pune si noi aluatul in apa dar pentru acest lucru veti avea nevoie de o razatoare simpla dreapta sau una speciala pentru nokedli, eu folosesc una normala simpla dreapta. Se pune cite o lingura de aluat pe ea si cu ajutorul lingurii miscindo vor cadea in apa bucatelel mici, asta se repeta pina se termina aluatul, se lasa circa 2 minute in oala si dupa aceea se stoarce apa de pe ele si dupa aceea se limpezeste cu un strat de apa rece si este gata.



Tocaninta de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune o oala mai mica pe foc cu uleiul si se adauga legumele la calit, cind sunt pe jumate calite se adauga si ciupercile, taiate marunt daca sunt proaspete, daca sunt din conserva nu se mai taie si se lasa sa se caleasca inpreuna.

Intre timp preparam sosul de smintina, se pune intr-un bol lingura de faina si smintina se amesteca bine bine.

Dupa ce legumele s-au calit punem peste ele usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si adaugam si smintina, le lasam sa dea in clocot cam 5 minute si dupa aia se adauga patrunjelul verde si este gata

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nokedli cu tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Jumatate de ceasca de cus-cus se opareste cu 3/4 ceasca de apa fiarta, se adauga un strop de ulei

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • Nokedli:
  • 3 oua
  • jumatate de kg de faina
  • Putina apa
  • dupa ochi
  • sare
  • piper
  • Tocanita de ciuperci
  • 1 Ardei rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 Ceapa
  • 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de faina
  • 350 De grame de smintina
  • 1 Catel de usturoi
  • Sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui la cuptor cu fasole verde