autor:

Risco_Melinda

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
Nokedli:, 3 oua, jumatate de kg de faina, Putina apa, dupa ochi, sare, piper, Tocanita de ciuperci, 1 Ardei rosu, 2 linguri ulei, 1 Ceapa, 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame, 3 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 350 De grame de smintina, 1 Catel de usturoi, Sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Nokedli:

Se pune o oala cu apa pe foc sa fiarba. Adaugati si putin sare si cele doua linguri de ulei

Ouale se bat si se condimenteaza, se adauga faina si se amesteca apa. Eu pun dupa ochi, nu stiu sa va spun cantitatea exacta, apa se adauga sa fie aluatul molicel nu tare dar nci prea moale, vedeti cum va iese cind amestecati faina cu ouale, cind apa da in clocot atunci putem pune si noi aluatul in apa dar pentru acest lucru veti avea nevoie de o razatoare simpla dreapta sau una speciala pentru nokedli, eu folosesc una normala simpla dreapta. Se pune cite o lingura de aluat pe ea si cu ajutorul lingurii miscindo vor cadea in apa bucatelel mici, asta se repeta pina se termina aluatul, se lasa circa 2 minute in oala si dupa aceea se stoarce apa de pe ele si dupa aceea se limpezeste cu un strat de apa rece si este gata.



Tocaninta de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune o oala mai mica pe foc cu uleiul si se adauga legumele la calit, cind sunt pe jumate calite se adauga si ciupercile, taiate marunt daca sunt proaspete, daca sunt din conserva nu se mai taie si se lasa sa se caleasca inpreuna.

Intre timp preparam sosul de smintina, se pune intr-un bol lingura de faina si smintina se amesteca bine bine.

Dupa ce legumele s-au calit punem peste ele usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si adaugam si smintina, le lasam sa dea in clocot cam 5 minute si dupa aia se adauga patrunjelul verde si este gata

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nokedli cu tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

15 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins

55 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • Nokedli:
  • 3 oua
  • jumatate de kg de faina
  • Putina apa
  • dupa ochi
  • sare
  • piper
  • Tocanita de ciuperci
  • 1 Ardei rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 Ceapa
  • 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de faina
  • 350 De grame de smintina
  • 1 Catel de usturoi
  • Sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Paprikas de ciuperci