autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Nuca de cocos de gheata

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
ulei de gatit pentru uns, 500 g de zahar granulat, 150 ml lapte, 150 g nuci de cocos disecate, cateva picaturi de colorant alimentar de culoare rosie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se unge interiorul unei tavi nu foarte adanci, patrate de 17,5 cm. Se pun zaharul si laptele intr-o cratita mare. Se incalzeste usor amestecul pentru 5 minute pana cand se dizolva zaharul.
2. Se mareste intensitatea focului pana cand amestecul da in clocot. Nu atingeti pentru ca este foarte fierbinte! Se reduce intensitatea focului si se fierbe timp de 10 minute.
3. Se ia cratita de pe foc. Se adauga treptat nuca de cocos. Se toarna jumatate din amestec intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat sa acopere fundul tavii complet.
4. Se adauga colorantul rosu in restul amestecului pana cand devine roz. Se toarna amestecul roz peste cel din tava. Se lasa sa se aseze pentru 20 de minute, se taie in cuburi si se raceste inainte de a se servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca de cocos de gheata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se rup in bucati mici intr-un vas incapator. Rahatul se taie

16 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Gogosi aromate cu portocala

Gogosi aromate cu portocala

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt. In alt bol frecam untul care trebuie sa fie la temperatura

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Interesanta reteta !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • ulei de gatit pentru uns
  • 500 g de zahar granulat
  • 150 ml lapte
  • 150 g nuci de cocos disecate
  • cateva picaturi de colorant alimentar de culoare rosie

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Melci cu mere