autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Nuci umplute

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2015

Ingrediente
Aluat:, , 200 g untura (unt sau margarina), , 4 oua, , o cana de zahar, , 1 plic amoniac, , coaja de lamaie si esente, , un praf de sare, , faina cat cuprinde, , , , Crema:, , 50 g cacao neagra, , 125 ml apa, , 150 g zahar, , 200 g unt, , 4 galbenusuri, , esenta de rom, , nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat: mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam untura (untul sau margarina), amoniacul stins in otet , esentele si coaja de lamaie. Omogenizam bine, apoi punem faina treptat pana obtinem un aluat usor de modelat . Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa.







Pentru crema: Peste cacaua amestecata cu jumatate din cantitatea de zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic.







Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao, amestecand continuu. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur, pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Se da deoparte si se lasa la racit.







Untul il topim pe jumatate, apoi il mixam pana devine pufos ca o crema si il incorporam in compozitia racita de galbenusuri. Adaugam nucile macinate si aromam dupa gust cu esenta de rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Se trece la spalarea si curatarea: morcovilor, telinei, merelor si usturoiului. Dupa ce au fost curatate

19 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive
Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde adaugam 1 ou intreg, zaharul, coaja rasa

14 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mirita , 26 ianuarie 2015

    am facut si eu aceast a reteta de nuci.Sant foarte gustoase

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g untura (unt sau margarina)
  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • 1 plic amoniac
  • coaja de lamaie si esente
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 50 g cacao neagra
  • 125 ml apa
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • esenta de rom
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini eclere