autor:

Strumfa Bucatareste

» » Aluaturi si Foietaje

Omizi delicioase

Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2012

Ingrediente
Ingrediente:, 200 ml lapte, 60 g unt, 500 g faina, 1 plic drojdie uscata (7 sau 10 g), 30 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingura coaja de lamiae rasa, jumatate de lingura de sare, 1 ou, 1 albus de ou, , Pt decor:, 1 galbenus de ou, o lingura de lapte, cateva stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine cunoscut), am dat pste aceasta minunata paine....sau minunatele omizi, foarte haioase pentru copii. Trebuia sa le incerc asa ca uitati numai ce mi-a iesit:

-laptele se incalzeste intr o oala, se adauga untul si se lasa la topit
-faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamaie
se adauga laptele cu untul si se mixeaza pana la omogenizare, cam 5 10 minute
-se acopera recipientul cu folie alimentare si un prosop si se lasa aluatul la loc cald pentru dospit
-intre timp se incalzeste cuptorul la aproximativ 160 180 grade Celsius (foc mediu) si se pregateste tava cuptorului cu o hartie de copt
-cand aluatul si-a dublat volumul, se ia putin la framantat pe masa de lucru infainata
-se formeaza din aluat un rulou, se taie in 8 bucati, fiecare bucata se imparte in 5 bucati mai mici. Din acestea se formeaza bile mici de aluat care se aseaza strans una de alta pe tava ca in poza
-galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de lapte. Cu aceasta compozitie se pensuleaza omizile
-am pus cate 2 stafide pe fiecare omida, drept ochi
se dau la copt pentru aproximativ 25 de minute pana sunt putin aurii
-la gata se lasa la odihnit pe un gratar
Daca ti-a placut reteta noastra "Omizi delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Suberec cu carne de pasare

Suberec cu carne de pasare

Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    aceste omidute sunt potrivite pentru un mic dejun alaturi de o cana de lapte si dulceata preferata....super

  • Strumfa Bucatareste

    Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Va multumesc doamnelor pt aprecieri. Nu am copii nici eu, dar ma copilaresc singura si-mi plac mult tot felul de forme haioase, asta cand am timp sa le si fac.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Arata foarte bine ,felicitari pentru ingeniozitate !

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Foarte frumoase painicelele si trebuie sa fie si gustoase-ar fi interesant daca se pot umple cu bucatele de ciocolata caci aluatul are zahar.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Sunt tare haioase!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Ce simpatice omidute :))))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Ce pufosenie!!! Are un aspect haios pt copilasi, la sectiune se vede pufoasa de tot. Fac si eu paine simpla, nu am pt cine sa-i dau forme atractive, mi-ar placea sa incerc intr-o zi omizile tale.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 sau 10 g)
  • 30 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura coaja de lamiae rasa
  • jumatate de lingura de sare
  • 1 ou
  • 1 albus de ou
  • Pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura de lapte
  • cateva stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Strumfa Bucatareste
Croissant

Croissant

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea,

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

aceste omidute sunt potrivite pentru un mic dejun alaturi de o cana de lapte si dulceata preferata....super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine Indiana Poori