Omizi delicioase

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Omizi delicioase

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 sau 10 g)
  • 30 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura coaja de lamiae rasa
  • jumatate de lingura de sare
  • 1 ou
  • 1 albus de ou
  • Pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura de lapte
  • cateva stafide

Mod de preparare

Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine cunoscut), am dat pste aceasta minunata paine....sau minunatele omizi, foarte haioase pentru copii. Trebuia sa le incerc asa ca uitati numai ce mi-a iesit:

-laptele se incalzeste intr o oala, se adauga untul si se lasa la topit

-faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamaie

se adauga laptele cu untul si se mixeaza pana la omogenizare, cam 5 10 minute

-se acopera recipientul cu folie alimentare si un prosop si se lasa aluatul la loc cald pentru dospit

-intre timp se incalzeste cuptorul la aproximativ 160 180 grade Celsius (foc mediu) si se pregateste tava cuptorului cu o hartie de copt

-cand aluatul si-a dublat volumul, se ia putin la framantat pe masa de lucru infainata

-se formeaza din aluat un rulou, se taie in 8 bucati, fiecare bucata se imparte in 5 bucati mai mici. Din acestea se formeaza bile mici de aluat care se aseaza strans una de alta pe tava ca in poza

-galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de lapte. Cu aceasta compozitie se pensuleaza omizile

-am pus cate 2 stafide pe fiecare omida, drept ochi

se dau la copt pentru aproximativ 25 de minute pana sunt putin aurii

-la gata se lasa la odihnit pe un gratar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise