Cotrobaind eu pe siteul unui producator de condimente si arome pentru prajituri (consacrat si bine cunoscut), am dat pste aceasta minunata paine....sau minunatele omizi, foarte haioase pentru copii. Trebuia sa le incerc asa ca uitati numai ce mi-a iesit:
-laptele se incalzeste intr o oala, se adauga untul si se lasa la topit
-faina se cerne de 2 sau 3 ori, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si coaja de lamaie
se adauga laptele cu untul si se mixeaza pana la omogenizare, cam 5 10 minute
-se acopera recipientul cu folie alimentare si un prosop si se lasa aluatul la loc cald pentru dospit
-intre timp se incalzeste cuptorul la aproximativ 160 180 grade Celsius (foc mediu) si se pregateste tava cuptorului cu o hartie de copt
-cand aluatul si-a dublat volumul, se ia putin la framantat pe masa de lucru infainata
-se formeaza din aluat un rulou, se taie in 8 bucati, fiecare bucata se imparte in 5 bucati mai mici. Din acestea se formeaza bile mici de aluat care se aseaza strans una de alta pe tava ca in poza
-galbenusul de ou se amesteca cu o lingura de lapte. Cu aceasta compozitie se pensuleaza omizile
-am pus cate 2 stafide pe fiecare omida, drept ochi
se dau la copt pentru aproximativ 25 de minute pana sunt putin aurii
-la gata se lasa la odihnit pe un gratar

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii