Ingrediente
4 oua, 6 cartofi frumosi, 1 ceapa (daca nu-ti place ceapa, se poate face si fara), ulei, sare.
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
107 voturi
Mod de preparare
Intre timp se bat cele 4 oua cu putina sare si o lingura de lapte. Dupa ce s-au facut cartofii, se scurg bine de ulei si se toarna peste oua, amestecandu-se bine. Se lasa 5 minute sa se incorporeze bine oul in cartof. In aceeasi tigaie se pune putin ulei si cand s-a incalzit se toarna aceasta compozitie. Cand omleta s-a rumenit dedesupt, se intoarce cu un capac sau cu o farfurie pe partea cealalta si se lasa pana se face si aceasta parte, dar nu trebuie lasata mult ca sa nu iasa prea uscata. Cand este gata se aseaza pe farfurie si se poate manca si rece si calda.
Pofta buna!
Dalila Gergely , 07 noiembrie 2014
KOREKT .... NUMELE ADEVARAT ESTE .. TORTILLA
Paula Antonia Muntean , 01 august 2014
Am facut si eu e foarte buna
Ciuculin Adriana , 02 iulie 2014
numele ei real ,daca tot este din Spania,este tortilla
Viziteu Mihaela (Maestru bucatar) , 03 iunie 2014
Cred ca e prea mult ulei chiar daca il scurgi dupa ....absoarbe prea mult ulei.mai bine cartofii razuiti si mai mult caliti
Raducu Bardos , 17 martie 2014
chiar foarte buna........cu mici modificari.
Fenris Nepotu , 14 ianuarie 2014
Asta e de la Baciu.
Haldan Iuliana , 13 ianuarie 2014
Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __
Vlad George Focsa , 13 ianuarie 2014
Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __
Larisa Ionela_Sandu (Bucatar sef) , 12 ianuarie 2014
eu o fac cam mereu e foarte buna. reteta din spania tortilla de patata
Crristina Leliana (Bucatar) , 12 ianuarie 2014
Daca tai cartofii mult, mult mai subtiri vei obtine faimoasa tortilla spaniola.
Mihaela-Carmen Iordache , 12 ianuarie 2014
Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __
Claudia Halmagean , 12 ianuarie 2014
Dar initial nu e cam mult ulei?
Vasilica Robe , 12 ianuarie 2014
am invatat in Italia ca se poate combina omleta cu mai multe legume...pastai,sparanghel ,spanac,ardei ,dovlecei...am incercat si sunt foarte gustoase!Depinde si de gustul fiecaruia.
Zuzu_Stan (Maestru bucatar) , 09 noiembrie 2013
trebuie sa fie bun!!!
Larisa Elena Vasile , 08 noiembrie 2013
foarte buna
Florea Dorian , 08 noiembrie 2013
Dati prin razuitoare cartofii ,rezultat excelent.......ardelenesc:)))))))))
Marin Dumitru , 08 noiembrie 2013
Si eu o fac de mult timp. In plus eu pun si putin patrunjel verde, tocat marunt. putin piper si un catel de usturoi ....Poate nu mai este aceias reteta , dar in final , gustul este minunat .
Stefan Aura , 08 noiembrie 2013
o fac si eu acasa numai ca o fac cu cartofi rasi pe razatoarea mare si in compozitie pe langa oua,sare,piper mai pun si smantana...iese super...baietelul meu e innebunit dupa ea :)
Stefania Taranu , 08 noiembrie 2013
Dupa cum arata nu ma indoiesc ca ar fi si gustoasa.
Daniel Noveli , 08 noiembrie 2013
Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __
Rodica Buzarnea , 08 noiembrie 2013
o fac de mult timp si este apreciata in familie
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010
Tare gustos!
mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010
Prepar si eu aceasta reteta,si de fiecare data mai adaug cate ceva...mai scot altceva...e o bunatate si nu stiam ca se numeste tortilla!!?
pusikmea (Chef de cuisine) , 17 martie 2010
felicitari!!!!!!!arata demential
maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
Daca se sareaza cartofii inainte de a fi prajiti o sa se simta o diferenta uluitoare incercati si asa.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009
Felicitari! O idee minunata.Cred ca e un deliciu
marriana , 29 iulie 2009
Asta este adevarata tortilla!!!
adriana (Chef de cuisine) , 12 martie 2009
De fapt se numeste tortilla.