autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Omleta de crevete perfecta

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
8 crevete mijlocii, curatate sau decongelate, 75 ml supa de pui, 2 oua mari, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de faina de porumb amestecata cu 2 lingurite de apa, grasime vegetala pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Pe un fund, se zdrobesc crevetele cu spatele unei linguri de lemn pana cand se formeaza o pasta. Se pune pasta intr-o cratita cu supa de pui.
2. Se fierbe crevetele timp de un minut. Se scurge intr-o strecuratoare.
3. Intr-un bol mare, se bat ouale, zaharul, amestecul de faina de porumb si apa si crevetele.
4. Se incalzeste o tigaie si se adauga putin ulei pe toata suprafata tigaii. Se toarna amestecul de ou si se intinde in tigaie. Cand omleta s-a rumenit, se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte.
5. Se rastoarna din tigaie pe hartie de copt, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
6. Se desface ruloul de omleta, se inlatura hartia, se ruleaza din nou si se taie in felii subtiri de 15 mm. Se poate servi cu un copacel de ceapa verde. Reteta pentru acesta este simpla: Curata ceapa verde, apoi taie-i fin, pe lungime, frunzele verzi, avand grija sa nu le detasezi de bulb. Apoi scufunzi ceapa intr-un bol de apa rece ca gheata. Frunzele se vor arcui asemenea crengilor unui copac!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de crevete perfecta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Ceapa, ardeiul si rosiile se curata, se taie mmarunt si se pun la calit in ulei, pina devin sticloase. Se

35 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Interesanta reteta !

  • Fara foto

    Monica (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Pai, daca o incerci sa imi spui si mie cum ti-a iesit !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta! O voi incerca cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 8 crevete mijlocii
  • curatate sau decongelate
  • 75 ml supa de pui
  • 2 oua mari
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de faina de porumb amestecata cu 2 lingurite de apa
  • grasime vegetala pentru prajit

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Chec aperitiv cu seminte de chimen