1. Pe un fund, se zdrobesc crevetele cu spatele unei linguri de lemn pana cand se formeaza o pasta. Se pune pasta intr-o cratita cu supa de pui.
2. Se fierbe crevetele timp de un minut. Se scurge intr-o strecuratoare.
3. Intr-un bol mare, se bat ouale, zaharul, amestecul de faina de porumb si apa si crevetele.
4. Se incalzeste o tigaie si se adauga putin ulei pe toata suprafata tigaii. Se toarna amestecul de ou si se intinde in tigaie. Cand omleta s-a rumenit, se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte.
5. Se rastoarna din tigaie pe hartie de copt, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
6. Se desface ruloul de omleta, se inlatura hartia, se ruleaza din nou si se taie in felii subtiri de 15 mm. Se poate servi cu un copacel de ceapa verde. Reteta pentru acesta este simpla: Curata ceapa verde, apoi taie-i fin, pe lungime, frunzele verzi, avand grija sa nu le detasezi de bulb. Apoi scufunzi ceapa intr-un bol de apa rece ca gheata. Frunzele se vor arcui asemenea crengilor unui copac!
Pofta buna!
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii