Ingrediente
8 crevete mijlocii, curatate sau decongelate, 75 ml supa de pui, 2 oua mari, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de faina de porumb amestecata cu 2 lingurite de apa, grasime vegetala pentru prajit
Dificultate: Medie | Timp: 15 min
5 voturi
Mod de preparare
2. Se fierbe crevetele timp de un minut. Se scurge intr-o strecuratoare.
3. Intr-un bol mare, se bat ouale, zaharul, amestecul de faina de porumb si apa si crevetele.
4. Se incalzeste o tigaie si se adauga putin ulei pe toata suprafata tigaii. Se toarna amestecul de ou si se intinde in tigaie. Cand omleta s-a rumenit, se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte.
5. Se rastoarna din tigaie pe hartie de copt, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
6. Se desface ruloul de omleta, se inlatura hartia, se ruleaza din nou si se taie in felii subtiri de 15 mm. Se poate servi cu un copacel de ceapa verde. Reteta pentru acesta este simpla: Curata ceapa verde, apoi taie-i fin, pe lungime, frunzele verzi, avand grija sa nu le detasezi de bulb. Apoi scufunzi ceapa intr-un bol de apa rece ca gheata. Frunzele se vor arcui asemenea crengilor unui copac!
Pofta buna!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Interesanta reteta! O voi incerca cu siguranta.