Orez cantonez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Orez cantonez

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • -250g orez cu bobul lung.
  • -1/2 ceapa medie.
  • -5 linguri de ulei (indicat uleiul de arahide,dar poate fi folosit si cel de floarea soarelui. Nu se foloseste sub nici o forma cel de masline,pt.ca schimba gustul preparatului).
  • -250g mazare bob, proaspata sau congelata (poate fi folosita si cea la conserva, dar preparatul nu mai are gustul original).
  • -150g prosciuto cotto (poate fi folofita si sunca de Praga sau sunca presata).
  • -3 oua.
  • -2 linguri sos de soia.
  • -Sare.
  • -Piper.

Mod de preparare

Aceasta reteta este una dintre cele mai cunoscute retete chinezesti din europa. Spalam bine orezul si il punem la fiert intr-o oala cu circa 4l de apa si o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot, il lasam sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, amestecind din cind in cind ca sa nu se prinda (orezul trebuie sa fie fiert doar pe jumatate,sa ramina putin tare). Dupa ce a fiert il punem intr-o strecuratoare si il trecem timp de 2-3 minute pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta tot amidonul,astfel evitam ca boabele sa se lipeasca unul de altul. Intre timp in alta cratita cu apa clocotita si putina sare, punem mazarea (daca este proaspata sau congelata. Cea congelata trebue decongelata in prealabil) si o lasam sa se opareasca timp de 4-5 minute (bobul de mazare trebuie sa ramina mai tare). Dupa care o strecuram si o spalam cu putina apa rece. Curatam ceapa de coaja si o tocam cit mai marunt. Taiem sunca in cubulete mici. Dupa care, intr-un castron spargem ouale, intregi si le batem bine ca pentru omleta cu un praf de sare si piper. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, cind este bine incins, punem ouale si le lasam sa se coaca bine,sa devina uscate. Cit timp se frig ouale, amestecam incontinuu, pentru a le marunti bine. Daca nu reusim in tigaie, dupa ce s-au copt bine, le punem intr-o farfurie si cu o furculita continuam sa le zdrobim in bucatele mici.Intr-o cratita (indicat ar fi un wok),punem restul de ulei la incins, cind uleiul este bine incins punem ceapa la calit si o lasam sa se caleasca pina devine sticloasa. Dupa care adaugam sunca si mazarea, le amestecam bine si le lasam sa se friga circa 3-4 minute. Adaugam orezul si sosul de soia,amestecam bine dinnou si mai lasam sa se figa inca 2-3 minute,mestecind in continuu.In final adaugam ouale, amestecam bine pina cind compozitia devine omogena, potrivim de sare si mincarea este gata. Toate operatiile se fac la foc potrivit. Se serveste calda si cine vrea mai poate adauga sos de soia sau de tabasco deasupra. Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise