Aceasta reteta este una dintre cele mai cunoscute retete chinezesti din europa. Spalam bine orezul si il punem la fiert intr-o oala cu circa 4l de apa si o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot, il lasam sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, amestecind din cind in cind ca sa nu se prinda (orezul trebuie sa fie fiert doar pe jumatate,sa ramina putin tare). Dupa ce a fiert il punem intr-o strecuratoare si il trecem timp de 2-3 minute pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta tot amidonul,astfel evitam ca boabele sa se lipeasca unul de altul. Intre timp in alta cratita cu apa clocotita si putina sare, punem mazarea (daca este proaspata sau congelata. Cea congelata trebue decongelata in prealabil) si o lasam sa se opareasca timp de 4-5 minute (bobul de mazare trebuie sa ramina mai tare). Dupa care o strecuram si o spalam cu putina apa rece. Curatam ceapa de coaja si o tocam cit mai marunt. Taiem sunca in cubulete mici. Dupa care, intr-un castron spargem ouale, intregi si le batem bine ca pentru omleta cu un praf de sare si piper. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, cind este bine incins, punem ouale si le lasam sa se coaca bine,sa devina uscate. Cit timp se frig ouale, amestecam incontinuu, pentru a le marunti bine. Daca nu reusim in tigaie, dupa ce s-au copt bine, le punem intr-o farfurie si cu o furculita continuam sa le zdrobim in bucatele mici.Intr-o cratita (indicat ar fi un wok),punem restul de ulei la incins, cind uleiul este bine incins punem ceapa la calit si o lasam sa se caleasca pina devine sticloasa. Dupa care adaugam sunca si mazarea, le amestecam bine si le lasam sa se friga circa 3-4 minute. Adaugam orezul si sosul de soia,amestecam bine dinnou si mai lasam sa se figa inca 2-3 minute,mestecind in continuu.In final adaugam ouale, amestecam bine pina cind compozitia devine omogena, potrivim de sare si mincarea este gata. Toate operatiile se fac la foc potrivit. Se serveste calda si cine vrea mai poate adauga sos de soia sau de tabasco deasupra. Pofta mare!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii