autor:

Dan65

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cantonez

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru 4 portii:, -250g orez cu bobul lung., -1/2 ceapa medie., -5 linguri de ulei (indicat uleiul de arahide,dar poate fi folosit si cel de floarea soarelui. Nu se foloseste sub nici o forma cel de masline,pt.ca schimba gustul preparatului)., -250g mazare bob, proaspata sau congelata (poate fi folosita si cea la conserva, dar preparatul nu mai are gustul original)., -150g prosciuto cotto (poate fi folofita si sunca de Praga sau sunca presata)., -3 oua., -2 linguri sos de soia., -Sare., -Piper.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este una dintre cele mai cunoscute retete chinezesti din europa. Spalam bine orezul si il punem la fiert intr-o oala cu circa 4l de apa si o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot, il lasam sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, amestecind din cind in cind ca sa nu se prinda (orezul trebuie sa fie fiert doar pe jumatate,sa ramina putin tare). Dupa ce a fiert il punem intr-o strecuratoare si il trecem timp de 2-3 minute pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta tot amidonul,astfel evitam ca boabele sa se lipeasca unul de altul. Intre timp in alta cratita cu apa clocotita si putina sare, punem mazarea (daca este proaspata sau congelata. Cea congelata trebue decongelata in prealabil) si o lasam sa se opareasca timp de 4-5 minute (bobul de mazare trebuie sa ramina mai tare). Dupa care o strecuram si o spalam cu putina apa rece. Curatam ceapa de coaja si o tocam cit mai marunt. Taiem sunca in cubulete mici. Dupa care, intr-un castron spargem ouale, intregi si le batem bine ca pentru omleta cu un praf de sare si piper. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, cind este bine incins, punem ouale si le lasam sa se coaca bine,sa devina uscate. Cit timp se frig ouale, amestecam incontinuu, pentru a le marunti bine. Daca nu reusim in tigaie, dupa ce s-au copt bine, le punem intr-o farfurie si cu o furculita continuam sa le zdrobim in bucatele mici.Intr-o cratita (indicat ar fi un wok),punem restul de ulei la incins, cind uleiul este bine incins punem ceapa la calit si o lasam sa se caleasca pina devine sticloasa. Dupa care adaugam sunca si mazarea, le amestecam bine si le lasam sa se friga circa 3-4 minute. Adaugam orezul si sosul de soia,amestecam bine dinnou si mai lasam sa se figa inca 2-3 minute,mestecind in continuu.In final adaugam ouale, amestecam bine pina cind compozitia devine omogena, potrivim de sare si mincarea este gata. Toate operatiile se fac la foc potrivit. Se serveste calda si cine vrea mai poate adauga sos de soia sau de tabasco deasupra. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cantonez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele de vinete

Snitele de vinete

Taiem vinetele pe lungime, le dam cu sare si le lasam circa 1 ora. Spalam si stergem de apa feliile

15 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de fasole verde și praz

Mâncare de fasole verde și praz

Atunci când nu aveți timp suficient pentru a pregăti masa de prânz sau cina, câteva

3 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrian Alina , 20 mai 2014

    Foarte gustos, multumesc "gustos.ro"!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

    Foarte apetisant!*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • -250g orez cu bobul lung.
  • -1/2 ceapa medie.
  • -5 linguri de ulei (indicat uleiul de arahide,dar poate fi folosit si cel de floarea soarelui. Nu se foloseste sub nici o forma cel de masline,pt.ca schimba gustul preparatului).
  • -250g mazare bob
  • proaspata sau congelata (poate fi folosita si cea la conserva
  • dar preparatul nu mai are gustul original).
  • -150g prosciuto cotto (poate fi folofita si sunca de Praga sau sunca presata).
  • -3 oua.
  • -2 linguri sos de soia.
  • -Sare.
  • -Piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

6 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisant!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gulas vegetarian
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide