autor:

Eileen

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu ciuperci

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2011

Ingrediente
200g orez basmati, 200g ciuperci, 2 cepe medii, 150ml ulei, 3 rosii, 1 morcov, 1 ardei, Sare si piper, 1 legatura de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie. Se spala intr-o sita sub apa rece si se pune la scurs.
Se pune la calit intr-o cratita cu ulei, la foc mic, ceapa taiata pestisori.
Se adauga peste ceapa, morcovul ras si ardeiul taiat marunt, se amesteca si se lasa acoperit cu un capac, la foc mic.
Se adauga si orezul scurs si se caleste 3-4 minute.
Se stinge cu apa, in proportie de o parte orez/3 parti lichid.
Se adauga ciupercile, sare si piper si se lasa cca 10 minute la foc mic si sub capac.
Se adauga rosiile taiate marunt, se mai lasa 2 minute, se singe focul si se lasa sub capac sau se mai pune in cuptor inca 5 minute.
Se serveste cald sau rece cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu sparanghel si ciuperci

Orez cu sparanghel si ciuperci

Intr-o tigaie intinsa si putin inalta, puneti uleiul la incins apoi adaugati ceapa tocata. Cand

0 voturi    0 comentarii
18 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu ciuperci si carne de porc la cuptor

Orez cu ciuperci si carne de porc la cuptor

Taiati carnea bucatele. Caliti-o in ulei incins, adaugati usturoiul tocat fin si ceapa taiata marunt.

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    Nu-i prea mult fiert orezul mai ales cel basmatic fierbe repede.?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Ce frumos arata! Fac si eu ceva in genul acesta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 august 2011

    Foarte fin si aromat!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

kok miori (Chef de cuisine)

Nu-i prea mult fiert orezul mai ales cel basmatic fierbe repede.?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor