Orez cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez cu ciuperci

Ingrediente

  • 200g orez basmati
  • 200g ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 150ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • Sare si piper
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe cutie. Se spala intr-o sita sub apa rece si se pune la scurs.

Se pune la calit intr-o cratita cu ulei, la foc mic, ceapa taiata pestisori.

Se adauga peste ceapa, morcovul ras si ardeiul taiat marunt, se amesteca si se lasa acoperit cu un capac, la foc mic.

Se adauga si orezul scurs si se caleste 3-4 minute.

Se stinge cu apa, in proportie de o parte orez/3 parti lichid.

Se adauga ciupercile, sare si piper si se lasa cca 10 minute la foc mic si sub capac.

Se adauga rosiile taiate marunt, se mai lasa 2 minute, se singe focul si se lasa sub capac sau se mai pune in cuptor inca 5 minute.

Se serveste cald sau rece cu verdeata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor