autor:

raluka

» » Mancaruri cu peste

Orez cu creveti

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2011

Ingrediente
300gr orez, 300gr sos de rosii, 300gr creveti curatati si congelati sau fierti, o frunza de dafin, 1 catel de usturoi, 0 ceapa mediana, 1/2 ardei rosu, patrunjel, vin alb, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 35 min

20 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste in 3,4 linguri de ulei de masline pana prinde culoare.Se adauga ardeiul taiat suvite subtiri.Cand s-a imuiat se adauga sosul de rosii si se caleste totul la foc mic cca 15min.Usturoiul se piseaza impreuna cu cateva fire de patrunje proaspat tocat.Se amesteca cu un strop de vin alb si se pune peste amestecul de ceapa si rosii.Se amesteca bine si se adauga orezul spalat si frunza de dafin.Se caleste totul 1 min si se aduga supa de peste calda.Daca se doreste se aduga un praf de colorant alimentar.Se fierbe totul la foc mic 15,20min, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.Cand raman doua degete de supa se adauga crevetii.Se mai lasa pe foc pana se fierbe orezul.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Taiem marunt usturoiul. Taiem marunt ciapa verde o vom folosi pentru decorare. Pregatim orezul:

16 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela_Popescu

    Mihaela_Popescu (Maestru bucatar) , 23 mai 2017

    Eu am facut supa dintr-un cubulet de legume, nu am avut de peste, si a iesit exceptional.

  • Fara foto

    Monica Misca , 02 februarie 2015

    Care supa de peste se adauga? Nu apare la ingrediente

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    O, da chiar mi-ai facut pofta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

      Super meniul yumi,yumi, ce mult imi place !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

20 voturi

Ingrediente

  • 300gr orez
  • 300gr sos de rosii
  • 300gr creveti curatati si congelati sau fierti
  • o frunza de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • 0 ceapa mediana
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel
  • vin alb
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Mihaela_Popescu (Maestru bucatar)

Eu am facut supa dintr-un cubulet de legume, nu am avut de peste, si a iesit exceptional.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
File de crap la cuptor cu saramura