autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu fasole verde - reteta iraniana

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg orez basmati, 75 g unt fasole verde (din cea verde, rotunda), taiata in 2-3 si fiarta putin, o legatura de marar tocat, supa de pui (sau maggi), o ceapa mare taiata rondele si prajita, sare, piper, coriandru pisat, cardamom

Dificultate: Medie Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se unge vasul in care se fierbe orezul cu unt in strat mai gros ;se pune orezul si apa(ca sa fie orezul acoperit cam de 2 degete )maggi,coriandrul,cardamom si un praf de sare si se da la cuptor sa se fiarba incet. Cind este aproape gata se adauga fasolea si mararul si se mai lasa la cuptor pina e gata .Cu o furculita se amesteca usor sa se separe boabele mai bine. se scoate,se rastoarna pe platou si se presara ceapa prajita deasupra. Are o culoare verde interesanta
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole verde - reteta iraniana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Caprese

Pui Caprese

Taiem pieptul de pui cubulete si il amestecam cu ceapa taiata cubulete mici, usturoiul zdrobit, sare,

19 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    pentru Jackeline repet ca reteta ESTE iraniana si nu contine nici un fel de carne ;cumnata mea este din Iran si o face foarte des ,de la ea am invatat.Oare nu puteti accepta ca se pot face mai multe feluri de mincare cu orez si fasole verde .daca vewti cumpara o carte de bucate iraniana veti gasi multe feluri .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    jaquelinne , 21 februarie 2010

    Asta nu este reteta de orez si fasole verde-iraniana, iar daca asa o stii, inseamna ca este de pe alte meleaguri si in niciun caz din Iran!!Reteta nici pe departe nu este originala, pt ca ea contine 100% carne, fie de vita, fie de miel.Reteta contine: carne, fasole verde-taiata bucati apoi prajita, zardchoobe, sare, ulei si separat se face orezul care se amesteca mai apoi cu mancarea respectiva si se numeste Loobia -Polo!Daca vreti va scriu eu reteta originala, de la mama ei, ca doar sunt casatorita cu un iranian de 13 ani si vreo 4 ani am locuit in Iran! :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Foarte bună reţetă şi dacă e arăbească n-are loc carnea de porc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Foarte buna.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      draga Carina nnici pe departe nu-i asa cum spui carne de porc la iranieni? cred ca ai vrut sa faci o gluma reteta este EXACT cum am scris si crede-ma ca stiu ce spun;o fac de mult timp si mi-a fost data de o cumnata din Iran

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      avand in vedere specificatia consider comentariul cu carnea de porc nejustificat,daca este reteta iraniana nu se pune carne de porc.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      este o reteta buna,merge si fara carnea de porc,buna pentru posturile de peste an.

    • Fara foto

      carina. , 16 august 2009

      Se mai adauga cubulete de carne de porc. Sosul se pregateste separat in tigaie, ceapa calita, bulionul pana se maroneste se adauga zeama de la carnea fiarta, mirodeniile, fasolea verde gata fiarta si sare. Cand orezul e pe jumatate fert se adauga sosul de fasole si mararul. Se omogenizeaza si se acopera cu capac infasurat cu o carpa de bumbac sa fiarba la abur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg orez basmati
  • 75 g unt fasole verde (din cea verde
  • rotunda)
  • taiata in 2-3 si fiarta putin
  • o legatura de marar tocat
  • supa de pui (sau maggi)
  • o ceapa mare taiata rondele si prajita
  • sare
  • piper
  • coriandru pisat
  • cardamom

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

pentru Jackeline repet ca reteta ESTE iraniana si nu contine nici un fel de carne ;cumnata mea este din Iran si o face foarte des ,de la ea am invatat.Oare nu puteti accepta ca se pot face mai multe feluri de mincare cu orez si fasole verde .daca vewti cumpara o carte de bucate iraniana veti gasi multe feluri .

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Chiftelute din dovlecei cu branza