autor:

Dachman Laura

» » , , , Budinci, Inghetate, Prajituri, Spume si creme dulci

Orez cu lapte cremos si crocant

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Ingrediente
•100 gr orez cu bobul rotund, •600 ml lapte, •170 gr lapte condensat, •2 batoane de scortisoara, •2 lingurite esenta de portocale (vanilie sau rom), •100 gr zahar, •2 lingurite scortisoara macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

1. Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara.Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera si se lasa 10-15 minute sa infuzeze.
2. Se scot batoanele de scortisoara si se adauga lapetele condensat si orezul.Se fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, pana orezul s-a umflat, 30-40 minute.
3. Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta.Se imparte orezul in boluri mai mici.
4. Se caramelizeaza 100 gr zahar.Se toarna zahar caramelizat peste fiecare portie de orez, apoi se presara cu scortisoara macinata si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte cremos si crocant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata cu scortisoara

Inghetata cu scortisoara

1. Pune laptele la fiert impreuna cu batul de scortisoara.Intr-un bol, amesteca galbenusrile, zaharul

19 voturi    7 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Briose cu visine si glazura roz

Briose cu visine si glazura roz

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat

2 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Farcas Ioan , 03 iunie 2014

    Din titlu, se pare ca devine crocant....

  • Fara foto

    Adelina Dobrete , 03 iunie 2014

    Cu restul de 100 ml de lapte ce se intampla?

  • Fara foto

    Luminita Ungurean , 03 iunie 2014

    MINUNAT

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

      O sa incerc ca lapte simplu cu orez am tot facut...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

      Arata minunat...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      foarte bun acest orez!!!!!!!!!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Super !

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Nici eu nu am mai auzit pana acum ca in prepararea orzului cu lapte sa se adauge lapte condensat,dar voi incerca.Sunt foarte cutioasa sa vad ce gust va avea asa....Felicitari pt reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      O bunatate ! Nu am incercat pina acum cu ...lapte condensat !!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Eu fac altfel orezul cu lapte. Am sa incerc si aceasta varianta! Cred ca e foarte gustos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Arata tare bine, ma-i confins, azi fac si eu, Felicitari!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca este o nebunie. Arata asa de bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Mmm, ce bunatate!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Ce bun e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • •100 gr orez cu bobul rotund
  • •600 ml lapte
  • •170 gr lapte condensat
  • •2 batoane de scortisoara
  • •2 lingurite esenta de portocale (vanilie sau rom)
  • •100 gr zahar
  • •2 lingurite scortisoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina (Chef de cuisine)

O sa incerc ca lapte simplu cu orez am tot facut...

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Sorbet parfumat de capsuni