Orez cu lapte si serbet de afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu lapte si serbet de afine

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 200 de grame de orez
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de zahăr
  • sare cât luaţi între degete
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de pudră de roşcove
  • 2 linguri de şerbet de afine.

Mod de preparare

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 15 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul şi aşezaţi orezul în căniţe.

Amestecaţi scorţişoara cu pudra de roşcove şi o presăraţi peste orez. Adăugaţi peste desertul dumneavoastră o lingură de şerbet de afine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise